V sredo, 21.9.2022 začnemo z regijskimi tekmovanji za 13. Zlato kuhalnico.
V sredo 21.9. 2022 bo Turistična zveza Slovenije začela z regijskimi tekmovanji za 13. Zlato kuhalnico, ki bi morala potekati že v lanskem šolskem letu, a so bila prestavljena na september.
Osnovnošolci bodo svoje kuharske spretnosti pokazali s pripravo raviolov z nadevom iz mesa, užitnih divjih rastlin in zelišč z omako. Zraven pa bodo postregli brezalkoholni hladni napitek na osnovi šipkovega čaja z dodatki po lastnem izboru. Ob zaključku tekmovanja bodo jedi servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili ocenjevalni komisiji. Pogled na tako pripravljene mize bo prava paša za oči in bo razveselil tudi burbončice.
Regijska tekmovanja bodo potekala med 21. in 29. septembrom 2022 na srednjih šolah za gostinstvo/gastronomijo in turizem v Ljubljani, Izoli, Celju, Radovljici in Radencih.