Na letošnjih regijskih tekmovanjih omamno diši. Jedi kot nalašč za sončno jesen.
Pretekli teden, na Svetovni dan turizma, smo pričeli z letošnjimi regijskim tekmovanji za 14. Zlato kuhalnico.
Osnovnošolci letos tekmujejo v pripravi mineštre in pirinih palačink s skutno-sadnim nadevom. Zraven pa postrežejo brezalkoholni hladni napitek z okusom vrtnic. Ob zaključku tekmovanja jedi servirajo, pripravijo razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavijo ocenjevalni komisiji. Pogled na pripravljene pogrinjke je prava paša za oči, ki prebudi burbončice.
Regijska tekmovanja bodo potekala do 12. oktobra 2023 na srednjih šolah za gostinstvo/gastronomijo in turizem.
Najboljše ekipe pa se bodo na državnem tekmovanju potegovale za zlato, srebrno in bronasto kuhalnico. Tekmovanje bo potekalo 14. novembra 2023 v Novi Gorici, v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.