Na letošnjih regijskih tekmovanjih bodo učenci pripravljali funšterc in obaro.
Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije že petnajsto leto zapored pripravlja tekmovanje v kuhanju, s čimer želimo osnovnošolke in osnovnošolce navdušiti za kuharske in gostinske poklice. Pri izboru smo se osredotočili na jedi, ki so jih pripravljale rudarske družine. Letos osnovnošolci tekmujejo v pripravi tople predjedi funšterc, piščančje obare z žitnim vložkom in napitka na osnovi mešanic kavnih nadomestkov. Ob zaključku tekmovanja jedi servirajo, pripravijo razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavijo ocenjevalni komisiji. Pogled na pripravljene pogrinjke je prava paša za oči, ki prebudi burbončice.
Regijska tekmovanja bodo potekala od 8. do 17. oktobra 2024 na srednjih šolah za gostinstvo/gastronomijo in turizem.
Najboljše ekipe se bodo na državnem tekmovanju potegovale za zlato, srebrno in bronasto kuhalnico. Tekmovanje bo potekalo 18. novembra 2024 v Laškem, v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.