Novice

ŠENTJANŠKA TRŽNICA IN OTVORITEV RAZSTAVE ARTEKO TUDI LETOS

Šentjanška tržnica in ArtEko tudi letos pritegnila številne obiskovalce.

Turistično društvo Šentjanž

03. november 2021

Deli s prijatelji

Zadnjo septembrsko nedeljo v Šentjanžu se že tradicionalno veliko dogaja. Tudi letos je Turistično društvo ob spremljavi krasnega sončnega vremena popestrilo trenutno mrtvilo, ki ga že zadnje leto in pol kroji virus. Na trgu se je odvijala Šentjanška tržnica, ki je svoja vrata obiskovalcem odprla že enajstič zapored. Svoje izdelke so na prodaj postavile gospodinje, gospodarji, rokodelke in rokodelci. Še posebej veseli pa smo bili tudi stojnice učenk in učencev OŠ Milana Majcna Šentjanž. Turistično društvo Šentjanž je že v tednu pred tržnico v sodelovanju z šolo organiziralo sonaravno ustvarjanje in delavnice v naravi, ki jih je vodil Dušan Klenovšek.

Le korak stran od dogajanja na tržnici pa so udeleženci letošnjega ArtEka Šentjanž na steni Repovževe štale na ogled postavili dela, ki so nastala v začetku julija na domačiji Felicijan v Peklu na srečanju umetnikov, ki sta ga že tudi 11. leto zapored organizirala Turistično društvo Šentjanž in Zavod MUK Qra iz Sevnice. Letos so v naših koncih na temo vode ustvarjali Dime Temkov iz Makedonije, Vasja Urlih in Brane Širca iz Ljubljane, Tatjana Mijatović iz Radencev, Tina Konec iz Oplotnice, Tone Zgonec iz Boštanja, Ana Jazbec, Nena Bedek in Matic Svažič iz Sevnice ter Vili Lamovšek iz Mokronoga, ki je dogajanje fotografsko dokumentiral. Kot vsa leta do sedaj je tudi letos umetniško taktirko vihtela Jerca Šantej iz Sevnice, ki je na tokratnem otvoritvenem dogodku prisotne presenetila tudi z recitalskim talentom. Vse navzoče je pozdravil tudi predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Repovž.

Nedvomno je za nami še en sklop dogodkov, ki jih ni bilo pametno zamuditi. Čudovito vreme je kar vabilo v pušl´c Dolenjske, ki je bil tako še bolj pisan kot sicer. Iz srca povabljeni, ko bo leto naokoli.

Petra Majcen

Foto: Milan Sotlar

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice