Izjave za javnost

Vabilo na tiskovno konferenco pred poletno dopustniško sezono

Tiskovna konferenca bo v četrtek 10. 06. 2021, ob 11.00 uri v ljubljanski restavraciji JB, na Miklošičevi ulici 17.

08. junij 2021

Deli s prijatelji

Spoštovani!

Pred poletno turistično sezono sta v javnosti veliko prahu sprožila občinska odloka v Izoli in Bohinju, ki dopustnikom prinašat številne omejitve glede obnašanja na javnih površinah, za kršitve pa  predvidevajo celo denarne kazni.

Pri Turistični zvezi Slovenije sledimo strategiji trajnostnega razvoja slovenskega turizma, zato si skupaj s 360 turističnimi društvi in kar 30 tisoč predanimi prostovoljci že vse od ustanovitve prizadevamo za oblikovanje kakovostnejše turistične izkušnje.

Pred poletno turistično sezono, ki jo bodo zagotovo ponovno zaznamovali domači gostje, smo tako sestavili bonton dopustniškega obnašanja, za katerega si želimo, da bi ga ponotranjili prav vsi slovenski dopustniki in izletniki.

Predstavili ga bomo na tiskovni konferenci pred poletno turistično sezono, na kateri bomo kot enega od primerov dobre prakse izpostavili destinacijo Kranjska Gora, kjer so k reševanju problematike pristopili z »mehkejšim pristopom«.

Turistična zveza Slovenije k lepši in gostoljubnejši Sloveniji prispeva s svojo tradicionalno akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki v svojem jubilejnem 30. letu prinaša številne novosti, turistična društva pa s skrbjo za številne tematske poti in do narave prijaznimi prireditvami, s kakršnimi bodo aktivno poletje pričarali v TZ Velenje.

Vse to in še več najdete v Slovenskem turističnem vodniku, ki ga je razvila Turistična zveza Slovenije, da bi slehernemu turistu omogočila potepanje po Sloveniji v skladu s svojimi željami in potrebami.

Predstavili vam bomo tudi, kaj naziv Gastronomska regija 2021 pomeni v praksi, zato vas vljudno vabimo na prigrizek in druženje, ki bo v četrtek 10. 06. 2021, ob 11.00 uri v ljubljanski restavraciji JB, na Miklošičevi ulici 17.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do srede 09.06. 2021 na elektronski naslov: polona.frelih@turisticna-zveza.si

Pavle Hevka,

Predsednik Turistične zveze Slovenije

Oglejte si tudi