Novice

Turistična zveza Slovenije med mladimi promovira športni turizem

Na že 33. sejmu Alpe - Adria se je predstavilo 33 srednješolskih ekip iz Slovenije, Srbije, BIH, Hrvaške, Italije in Portugalske

16. februar 2023

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je letošnje programe namenjene mladim posvetila promociji športnega turizma. Tako osnovnošolci kot srednješolci ustvarjajo na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Prve sadove svojega dela so predstavili na že 33. sejmu Alpe- Adria, mednarodnem sejmu turizma, kampinga in karavaninga, ki na Gospodarskem razstavišču poteka med 15. in 17. februarjem 2023.

V dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču je bilo včeraj zelo živahno, saj so jo napolnili mladi razstavljavci mednarodnega festivala Več znanja za več turizma. Na njem se je predstavilo 33 srednješolskih ekip iz Slovenije, Srbije, BIH, Hrvaške, Italije in Portugalske. Na stojnicah so  predstavili zamisli za nove športne dogodke in druge s športom povezane turistične produkte.

»Res smo navdušeni. Tukaj smo prvič in ostali smo brez besed. Atmosfera v tej dvorani je tisočkrat boljša kot na vrhu, kjer se predstavljajo 'pravi' razstavljavci iz Slovenije in drugje. Dobro bi bilo, da bi si prišli ogledati, kako fantastično turistične proizvode predstavljajo mladi razstavljavci in kako fantastično energijo imajo,« je bila navdušena profesorica Ksenija Škorić iz Ekonomske in turistične šole iz hrvaškega Daruvarja. V Ljubljano je pripeljala ekipo, ki je predstavljala Rimske igre z žogo.

Predstavili so se tudi dijaki programa športni tehnik iz Portugalske, ki so na izmenjavi na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana. »Na festival smo pripeljali tudi ekipo iz italijanske Gorice, po naši zaslugi so na natečaj dolga leta prihajali Čehi, navdušili smo ekipo iz Zvornika v BIH ter Gornjega Milanovca v Srbiji. Smo zelo mednarodna šola in vsi, ki jim projekt predstavimo, se nad njim navdušijo. Med našimi gosti je definitivno zelo priljubljen,« je mednarodno razsežnost festivala izpostavila Maja Prešeren iz Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana. Natečaju so zvesti že od leta 2004, ko je v Kranju potekala prva srednješolska tržnica.

Besedilo in fotografije: TZS

Priloge

Rezultati
439.53 KB

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice