Mladi

Turizmu pomaga lastna glava – spletne tržnice

Z izvedbo spletnih tržnic, ki so potekale od 19. do 23. aprila 2021, se je zaključil festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga je Turistična zveza Slovenije pripravila že 35. leto zapored.

26. april 2021

Deli s prijatelji

Z izvedbo spletnih tržnic, ki so potekale od 19. do 23. aprila 2021, se je zaključil festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga je Turistična zveza Slovenije pripravila že 35. leto zapored. Ekipe iz 63 slovenskih šol so na spletnih tržnicah pokazale vse, česar so se na področju turizma naučile v letošnjem letu.

Osnovnošolke in osnovnošolci so ustvarjali so na temo »Moj kraj, moj chef«, s čimer smo pri Turistični zvezi Slovenije osnovnošolsko mladino vključili v vseslovenski projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, kar je v pozdravnem nagovoru izpostavila Petra Pistotnik, strokovna sodelavka za področje mladih. Mladi so z veliko mero inovativnosti raziskovali bogastvo tradicionalne slovenske kuhinje, dodali pa so ji tudi ščepec sodobnega pridiha.

»Pohvalil bi vse, ki ste se tudi letos odločili za sodelovanje, čeprav je bilo izjemno težko. Eden od ciljev festivala je druženje, povezovanje, skupno ustvarjanje, da se mladi usmerjate v projekte, da se usmerjate v turizem, da turistični krožki na šolah delujejo, da vsi skupaj skrbimo za naravno in kulturno dediščino, » je mlade turistične zanesenjake spodbujal predsednik petčlanske ocenjevalne komisije in podpredsednik Turistične zveze Slovenije Jure Sodja.

Posnetke spletnih tržnic si lahko ogledate na:

Predstavitve šol 19.4.2021:

Predstavitve šol 20.4.2021:

Predstavitve šol 21.4.2021:

Predstavitve šol 23.4.2011:

Priloge

Oglejte si tudi

Izjave za javnost

Moja dežela – lepa in gostoljubna v polnem teku

22. Jul 2021
Predsednikove objave

V Beli krajini sta doma odličnost turistične ponudbe in skrb za neokrnjeno naravo

28. Jun 2021
Novice

Mladi turistični vodniki so spoznavali Portorož in Piran

22. Jun 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice