Novice

TZS podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem

Priznanja je prejelo kar 51 najzaslužnejših slovenskih prostovoljcev in prostovoljk.

14. november 2023

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije ja na posvetu Turistične društvene organizacije v Novi Gorici podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem, ki jih je bilo toliko, da je bil oder skorajda premajhen. Priznanje je namreč prejelo kar 51 slovenskih turističnih prostovoljcev. 

Turistična zveza Slovenije je posvet organizirala v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki so tokrat posvečeni umetni inteligenci in digitalizaciji v turizmu, zato so se tudi na posvetu TDO posvetili tem temam. Udeleženci srečanja so se spoznali z novo digitalno aplikacijo Moj - izlet.si, ki smo jo letos ponudili v brezplačno uporabo.

Spoznali so se tudi s Chat GPT-jem in njegovo uporabnostjo pri pisanju razpisov. 

Predstavnica STO Maša Klemenčič je predstavila nove turistične trende in kulturo in umetnost kot osrednji temi promocije STO v naslednjih dveh letih. 

Zbrane sta nagovorila tudi državni sekretar ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, ki se je zahvalil za vso prostovoljsko delo v naših lokalnih skupnostih ter generalna direktorica direktorata za turizem Dubravka Kalin, ki se je osredotočila na pomen lokalnih skupnosti pri izgradnji turizma od spodaj navzgor. "Ravno turistična društva lahko pomagajo graditi most med turizmom in lokalnimi prebivalci," je poudarila. 

Na primerih dobre prakse iz TD Lesce, THD Zdole in TD Zbilje smo spoznali, kako je turizem integriran v lokalno okolje. 

Predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak je predstavil potencial gozdov na zdravje. "Zelena nit mojega tokratnega mandata na čelu TZS in celotne ekipe TZS  je predvsem v ohranjanju tega, kar že imamo, s ciljem, da bodo turistična društva imela čim več od tega. Vedno je treba imeti neko povezovalno nit in ta nit je zelena nit. Stroka vidi nadgradnjo zelenega turizma v zdravilnost, kar pomeni, da je nekaj dobro za naše fizično in psihično zdravje. Uporabniki zdravilnega turizma so tisti, ki želijo delati na preventivi, oziroma želijo izboljšati svoje počutje." Poudaril je tudi neprecenljivosti prostovoljcev v turizmu in navedel primer najboljše gostinjske šole v Švici, na katere je dodatne točke za vstop mogoče dobiti tudi na račun prostovoljskega dela. 

Zbranim je dobrodošlico v uvodu izrekel tudi župan Nove Gorice Samo Turel. 

Fotografije: Iztok Pipan, tvm

Povezava do fotografij: https://photos.app.goo.gl/H94wDaCii5JHRuSy5, Avtor: Iztok Pipan, tvm

Oglejte si tudi

Novice

Poletna počitniška akcija: Slovenija za mlade

13. Jun 2024
Novice

Vasi se predstavijo

Turistično društvo Laporje
13. Jun 2024
Novice

obvodni kraji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
01. Jun 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice