Novice

Vabimo k odpiranju gozdnih knjižnic

Društva, skupine in institucije vabimo, da začnete s postavljanjem gozdnih knjižnic in branjem v gozdu. Akcijo bomo zaključili ob svetovnem dnevu turizma, v petek, 27. septembra 2024, ob 17. uri.

04. marec 2024

Deli s prijatelji

Ob svetovnem dnevu turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, številne turistične organizacije z različnimi dogodki in manifestacijami ozaveščajo o pomenu turizma in njegovem vplivu na družbene, kulturne, politične, okoljske in gospodarske vrednote po vsem svetu. Letošnja tema je »Turizem in mir«, kar gre v teh nemirnih časih razumeti kot poziv k miru po vsem svetu.

Letošnji dan turizma bomo obeležili s povabilom k branju v gozdu, s čimer bomo spodbujali bralno kulturo v Sloveniji in se vključili tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

Društva, skupine in institucije vabimo, da začnete s postavljanjem gozdnih knjižnic in branjem v gozdu ter akcijo zaključite ob svetovnem dnevu turizma, v petek, 27. septembra 2024, ob 17. uri. To je lahko javno branje literature v gozdu, pripovedovalski večer, predstavitve knjig, pravljice za otroke ali kaj podobnega. Pri organizaciji dogodkov se lahko povežete z društvi, lokalnimi vrtci, šolami, domovi za starejše, medgeneracijskimi centri, VDC centri, splošnimi knjižnicami ter založbami, občinami in drugimi zainteresiranimi posamezniki.

Vljudno vabljeni, da izpolnite prijavo za sodelovanje v naši akciji "Beremo v gozdni knjižnici". 

Osrednji dogodek ob svetovnem dnevu turizma v Sloveniji bo 27. septembra 2024, ob 17. uri v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Škocjanu https://www.zeliscarski-center.com/o-centru/gozdna-knji%C5%BEnica.html .

Povezava do prijave: https://forms.gle/y4hGtx5a6uJt7NFi7

Priloge

Vabilo
1.22 MB

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice