Novice

Vabljeni na sejem MOS, festival nevladnih organizacij LUPA in razpravo o  trajnostnem razvoju podeželja

Turistično zvezo Slovenije in njena društva boste lahko septembra srečali na številnih dogodkih

06. september 2023

Deli s prijatelji

Sredina septembra bo za Turistično zvezo Slovenije in njena društva zelo aktivna, saj bomo sodelovali na kar treh pomembnih dogodkih: na sejmu MOS v Celju, srečali nas boste lahko v središču Ljubljane na 21. Festivalu nevladnih organizacij LUPA, sodelovali pa bomo tudi na prvem javnem dogodku iniciative Ljubljanica, reka sedmerih imen, reka, ki povezuje.

Sejem MOS, ki v ospredje postavlja trajnostni in zeleni turizem, kulinariko ter kamping & karavaning, bo v Celju potekal med 13. in 17. septembrom. Osnovno poslanstvo Turistične zveze Slovenije in njenih društev ostaja promocija trajnostnega in zelenega turizma s poudarkom na ponudbi aktivnega oddiha v naravi, v zadnjem času pa zeleni turizem nadgrajujemo v zdravilni turizem, saj želimo razvijati vse kar je dobro za naše fizično in psihično zdravje. Voda in gozd sta naši največji bogastvi, zato posebno pozornost namenjamo oddihu ob/na vodi ter nadaljnjem ohranjanju pitne vodo ter slovenskih gozdov, ki predstavljajo kar 61 odstotkov površine Slovenije. Naša tema je tudi promocija lokalne kulinarike in ohranjanje tradicionalnih kulinaričnih in tudi drugih slovenskih tradicij. Naša društva se bodo predstavila v hali C. 

Kot tradicionalni udeleženci Celjskega sejma se bomo na letošnjem sejmu predstavili tudi z novostjo: novo mobilno aplikacijo Moj-izlet.si, ki smo jo razvili pred poletno turistično sezono.Popotnikom omogoča edinstveno in prilagojeno potovanje po Sloveniji. Z njo lahko vsak sestavi svojim željam prilagojen izlet, ki lahko vključuje znamenitosti, doživetja, kulinariko, pohodniške poti, lokalno nakupovanje itd, na voljo pa so tudi že pripravljeni izleti po meri lokalnih skupnosti. Z aplikacijo smo domačim popotnikom v uporabo brezplačno ponudili trenutno najbolj obsežno bazo turistične ponudbe Slovenije. 

Našo novo mobilno aplikacijo Moj-izlet.si, bomo promovirali tudi na 21. Festivalu nevladnih organizacij Lupa in sicer v četrtek, 14. septembra med 13.40 in 14.00 uro v lokalu Pritličje na Mestnem trgu, med 10. in 18. uro pa nas lahko obiščete tudi na stojnici številka 22. na Tromostovju.

V petek 15. septembra ob 15.00 uri vabljeni v Cankarjev dom na Vrhniko, kjer bo potekala prva javna razprava iniciative Ljubljanica, reka sedmerih imen, reka, ki povezuje. Na pogovoru v sklopu projekta »Podporno okolje za trajnostni razvoj podeželja« bo sodeloval tudi predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak.

Pridite, da se bomo še bolje spoznali. 

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Zima na Grilovi domačiji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
05. Dec 2023
Novice

"Turistični vodnik mora biti predvsem prilagodljiv"

08. Dec 2023
Novice

Namenite nam 1% dohodnine

30. Nov 2023

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice