Novice

Vabljeni v Mercator, na sprehod po kulinaričnih tradicijah

Prva letošnja turistična tržnica bo potekala v četrtek, 4. aprila 2024, v Supernovi Mercator Postojna.

08. april 2024

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je pripravila že 38. festival Turizmu pomaga lastna glava. V sklopu letošnje teme Okusni zakladi so mladi v turističnih nalogah in promocijskih spotih predstavili zamisli za nove kulinarične spominke, ki  lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti destinacije. Povedano po domače, je kulinarični turizem odkrivanje kulture določene dežele ali destinacije preko lokalne hrane in pijače oziroma kuharskih tradicij.

Na fotografiji: Obisk vrtčevskih otrok turistične tržnice v Supernovi Mercator Postojna

Oglejte si turistične tržnice, poskusite okusne zaklade in spoznajte lokalne kulinarične tradicije. Na ta način v praksi podprite mlade z domiselnimi idejami. Da v mladih glavah kar vre od domislic, smo se naučili že na preteklih festivalih TPLG, zato komaj čakamo, da vidimo, s čim nas bodo presenetili letos. 

Generalni sponzor projekta je Mercator, d.d., ki že sedemnajsto leto zapored odpira vrata večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo na enkraten, nepozaben in neponovljiv način predstavijo vsem zainteresiranim v lokalni skupnosti.

V projektu sodeluje 87 osnovnih šol iz vse Slovenije, ki se bodo aprila predstavljali komisiji in obiskovalcem centrov v Postojni, Murski Soboti, Mariboru, Velenju, Ptuju in Domžalah. Najboljše šole, ki bodo na posameznih tržnicah prejele zlata priznanja, bodo sodelovale na zaključni turistični tržnici, ki bo 16. maja na zunanjem prostoru tržnice v Medvodah.

Prva letošnja turistična tržnica je potekala v četrtek, 4. aprila, v nakupovalnem centru Supernova Mercator v Postojni. Na njej je sodelovalo deset osnovnih šol. Obiskovalce so na stojnice vabili s teranovo marmelado, staranim sirom, joto, čokolado z vrtnico, grajskim grižljajem….Vrtčevski otroci, ki so obiskali festival, so se najbolj razveselili kakijevega sladoleda, s katerim so se posladkali.

Drugo turistično tržnico je v petek, 5. aprila, gostil Mercator center Murska Sobota, kjer se je prav tako predstavilo deset osnovnih šol. Na njej so lahko obiskovalci občudovali in poskusili domače marmelade, čaje z vrtnico in sivko, makove pogače, ajdove jedi in lokalno specialiteto: bujto repo v kozarcu.

Obiščite nas v Mercatorjevih centrih in se sprehodite po različnih lokalnih kulinaričnih tradicijah!

 

Na fotografiji: Lanska zaključna tržnica v Medvodah

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice