Novice

Vrtec Metlika zmagovalec natečaja »Zemljo in vodo varujemo - plastiko oblikujemo«

Prejeli smo 36. izdelkov iz plastike,  širša javnost pa je preko spletnega glasovanja, ki se je zaključilo 19.5.2024 izbirala najbolj izvirnega in všečnega. 

20. maj 2024

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je v času spomladanskih očiščevalnih akcij organizirala natečaj pod imenom »Zemljo in vodo varujemo – plastiko oblikujemo«. Plastika je bila namreč v središču letošnjega Svetovnega dneva Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila. Prejeli smo 36. izdelkov iz plastike,  širša javnost pa je preko spletnega glasovanja, ki se je zaključilo 19.5.2024 izbirala najbolj izvirnega in všečnega. 

Največ glasov, kar 452, je prejel vrtec Metlika, ki je navdušil z izdelavo Zelo lačne gosenice, ki so jo vrtičkarji izdelali iz odpadnega materiala, ki so ga našli v naravi med čistilno akcijo. Uporaben je tudi pri prikazu razvoja metulja. Vabljeni k ogledu rezultatov.

Vrtčevski otroci so si s tem prislužil nagrado in sicer voden ogled Risove tematske poti, kjer no v sredo 29. 5. 2024 potekal Klepet na naj poti.

Risova učna pot je bila na Dnevih slovenskega turizma 2023 izbrana za najboljšo tematsko pot natečaja »Moja dežela – lepa in gostoljubna«, ki ga že več kot tri desetletja prireja Turistična zveza Slovenije.

Opis Risove poti https://www.kocevsko.com/sl/poti/risova-pot/

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Poletna počitniška akcija: Slovenija za mlade

13. Jun 2024
Novice

Vasi se predstavijo

Turistično društvo Laporje
13. Jun 2024
Novice

obvodni kraji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
01. Jun 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice