Novice

Za Dominika S. Černjaka je Slovenija dežela 5* narave in 5* ljudi

TZS je ob 70. obletnici Turistično-gostinskega zbora Slovenije svoji partnerski organizaciji podelila priznanje za desetletja plodnega sodelovanja.

14. november 2023

Deli s prijatelji

Predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak je na plenarnem zasedanju Dnevov slovenskega turizma, največje turistične prireditve v Sloveniji, dejal, da ima Slovenija potencial biti ena najbolj trajnostnih destinacij na svetu in morda celo prva zdravilna destinacija na svetu, zato se bomo v Turistični zvezi Slovenije tudi v prihodnje osredotočali na dve ključni prednosti slovenskega turizma; 5* NARAVO in 5* LJUDI  in s tem posledično na turizem v naravnem okolju, zlasti v gozdu in ob vodi, ki bodo pomenili trajnostno razvojno priložnost predvsem za lokalna okolja.

"Vključevanje lokalne skupnosti in predvsem opolnomočenje aktivnih organizacij ali posameznikov, ki s svojim delom ustvarjajo dejanske turistične vsebine ali razvojne podlage je edino zagotovilo, da se turistični obisk na destinacijah v prihodnje generiral na zdravih temeljih in ne bo povzročal lokalno nejevolje. Turistov ni nikoli preveč, če jih le znamo pravilno usmerjati, lokalno prebivalstvo pa  kontinuirano seznanjati s pridobitvami, ki jih omogoča turistični prihodek," je poudaril. 

Dotaknil se je tudi umetne inteligence, ki je osrednja tema letošnje prireditve."Pri Turistični zvezi Slovenije digitalizacijo in umetno inteligenco razumemo predvsem kot način, kako razpršiti turistične tokove in jih preusmeriti na manj znane lokacije ter kako razbremeniti zaposlene v turizmu in jih na tak način opolnomočiti, da se bodo lahko osredotočili na pristen človeški stik," je poudaril, da bo turizem vedno dejavnost, ki bo slonela na ljudeh. 

Na že 70. Turistično-gostinskem zboru Slovenije je partnerski organizaciji podelil priznanje TZS za desetletja plodnega sodelovanja in poudaril, da Turistična zveza Slovenije s svojimi mladinskimi programi kot so Zlata kuhalnica,  Več znanja za več turizma, Turizmu pomaga lastna glava ter Turistični vodnik že več desetletij turistični podmladek usmerja k poklicem v gostinstvu in turizmu, zato se za prihodnost teh dveh panog po njegovem ni treba bati. 

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice