Novice

Zasavci na Alpe Adria

Pretekli teden je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 34. sejem turizma Alpe-Adria, na katerem so se predstavili tudi Zasavci. Zasavske občine so se tokrat prvič predstavljale skupaj kot regija Zasavje.

Turistično društvo Trbovlje

05. februar 2024

Deli s prijatelji

Med več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav so se Zasavci dobro odrezali. Na skupnem razstavnem prostoru so se Zasavci predstavili ne le s stojnično predstavitvijo ampak tudi z zanimivim spremljevalnim programom.

Hiša domačih okusov Pr Čop iz Podkuma je obiskovalcem postregla z domiselnim združevanjem izvirne slovenske in zasavske kuhinje ter s posluhom za sodobno kulinariko kuharskega mojstra Lojzeta Čopa. S knapovskimi, steklarskimi in drugimi značilnimi jedmi so predstavili najbolj okusen del naše tradicije.

Da v Zasavju pišejo že nove zgodbe, ki bodo čez leta postale tradicija, so poskrbeli z robotko Evo, ki zna voditi javne prireditve. Nastopala je tudi v Bruslju in pomagala dedku Mrazu. Je humanoidni družabni robot, ki predstavlja humanizacijo tehnologije. Eva je bila prava atrakcija, ki je s svojo pojavo in moderiranjem čudovito popestrila dogajanje na sejmu.

Eva je drobna, prav tako kot knapovske marionete, male umetnine, ročno izdelane lepotice, ki oživijo na odru in pričarajo pravljično vzdušje za otroke in mlade po srcu. Zasavci so pokazali, kako v Zasavju ohranjamo tradicijo in bogato kulturno dediščino lutkarstva. »Bled ima jezero, Idrija ima čipke, mi pa najlepše marionete,« so bili ponosni zasavski organizatorji.

Zelo živo pa je bilo tudi nadstropje nižje, kjer so se predstavila različna društva zasavske regije v okviru skupne stojnice Regijske turistične zveze Kum. Predstavili so se Turistično društvo Trbovlje, Turistično društvo Ruardi Zagorje, TIC Litija, Društvo LAZ Litija, Calvodas Trbovlje, Turistično razvojno društvo krajinski park Kum Dobovec in Turistično društvo dediščine in tradicije Podkum.

Savus

Foto: MP, JL, TDT

             

  

      

    

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice