Mladi

Zdrav pozdrav

03. december 2020

Deli s prijatelji

Na Uradu RS za mladino smo na pobudo Urada Vlade RS za komuniciranje pripravil ozaveščevalno kampanjo v podporo ukrepom Vlade RS v času epidemije korona virusa. Kampanja neposredno nagovarja mlade, vendar je namenjena vsem prebivalcem Republike Slovenije.

Kampanja nosi ime Zdrav pozdrav, njen glavni slogan pa je »Mladi ukrepamo«. Mladi so namreč tisti, katerih življenje je epidemija s prepovedjo druženja zelo prizadela, pa vendar ne obupujejo, temveč se skušajo na najboljši mogoč način vključiti v podporo ukrepom in prilagoditi situaciji. Kljub temu da se jih pogosto krivi za nastalo situacijo, kar izhaja iz stereotipa, da so mladi neresni, neodgovorni ter ne upoštevajo pravil, pa želimo na Uradu RS za mladino poudariti, da so mladi »krivi po krivem« ter da kritika ne vpliva pozitivno na njihovo duševno in siceršnje stanje, ki je zaradi osamljenosti, tesnobe in drugih stisk že tako ali tako na preizkušnji.

S kampanjo ne želimo samo pomagati pri ozaveščanju glede pomembnosti upoštevanja ukrepov, ampak tudi dvigniti samozavest mladih in jih kot ambasadorje vključiti v aktivno prisostvovanje k širjenju pozitivnega pogleda na ukrepe.

Kampanjo bomo izvajali predvsem na spletu, družbenih omrežjih ter na televiziji, vključuje pa celostno grafično podobo, grafične rešitve in video. V okviru kampanje bomo izvedli tudi nagradno igro #zdravpozdrav, s katero bodo mladi lahko sami postali ambasadorji vzornega upoštevanja ukrepov.

Vabimo vas, da se nam pri kampanji pridružite, saj si z njenim pozitivnim komunikacijskim tonom želimo spodbuditi mlade in širšo javnost k doslednemu upoštevanju ukrepov ter privabiti čim več nasmeškov na obraze. Pri tem nam bo zagotovo pomagal glavni lik kampanje, ki nas opominja na to, da dotikanje trenutno ni dobro, pametno in prijetno – kaktus.

https://www.mlad.si/blog/zdrav-pozdrav-mladi-ukrepamo/

https://www.facebook.com/UradZaMladino

https://www.facebook.com/www.mlad.si

 

Oglejte si tudi

Novice

Poletna počitniška akcija: Slovenija za mlade

13. Jun 2024
Novice

Vasi se predstavijo

Turistično društvo Laporje
13. Jun 2024
Novice

obvodni kraji

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
01. Jun 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice