Prva regijska tekmovanja so za nami.
Regijska tekmovanja za Zlato kuhalnico so se že odvila na na Srednji šoli Izola, na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica in na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.
Na njih so mladi kuharji pripravljali tipično knapovsko jed funšterc in to z lokalnim pridihom, v Prekmurju je denimo nekoliko spominjal na prekmursko pogačo. V Radovljici so funšterc pripravili z ocvirki, slanino, jabolki in kurkumo. Poleg funšterca letos osnovnošolci pripravljajo še napitek na osnovi mešanice kavnih nadomestkov in piščančjo obaro z žitnim vložkom, kar so omogočili pri Pivka perutninarstvo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Tekmovanje za Zlato kuhalnico Turistična zveza Slovenije pripravlja v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije že petnajsto leto zapored.
Državno tekmovanje bo potekalo 18. novembra 2024 v okviru 71. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Laškem.