Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Razpis 10. Zlata kuhalnica

Dodano: 21.12.2018

Turistična zveza Slovenije skupaj s partnerji Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije razpisuje 10. tekmovanje za Zlato kuhalnico. V tem šolskem letu bodo učenci tekmovali v pripravi letečih žgancev s praženim krompirjem in ljubljanskih skutnih palačink. Regijska tekmovanja bodo potekala maja 2019, državno pa predvidoma novembra 2019 v Ljubljani v sklopu 66. Gostinsko turističnega zbora Slovenije.
 
Rok za prijavo je do 31. januarja 2019. 

Priloge:

Zlata kuhalnica v radijski oddaji Hudo!

Dodano: 15.11.2018

Vabljeni k poslušanju mladinske oddaje Hudo! v soboto, 17. novembra 2018 ob 9. uri na 1. programu Radia Slovenija.  Gostje oddaje bodo osnovnošolci, ki so prejeli zlato in bronasto kuhalnico na državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico. Letos so mladi kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem. Glavna tema pogovora bo kaj in kako so pripravili na tekmovanju, kaj vse med letom pripravijo v domači kuhinji, na kaj moramo biti pozorni med kuhanjem, da nam jed ob koncu uspe ter nam izdali namig za dober sobotni jedilnik.

Prisluhnite mladim iz OŠ Ljubno ob Savinji in OŠ Jožeta Krajca Rakek. 

 

Če ste oddajo zamudili in bi našim mladim kuharjem vseeno radi prisluhnili, sledite spletni povezavi: https://radioprvi.rtvslo.si/2018/11/hudo-99/

9. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico

Dodano: 11.10.2018

V okviru 65. Gostinsko turističnega zbora je 9. oktobra v Hotelu Bernardin potekalo državno tekmovanje devetega tekmovanja za Zlato kuhalnico, s katerim TZS sodeluje v projektu Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021. Za priznanja, praktične nagrade sponzorjev in velikanske kuhalnice zlate, srebrne in bronaste barve so se potegovali učenci šestnajstih osnovnih šol, ki so na regijskih tekmovanjih dosegali najboljše rezultate. Tekmovanje je bilo zato zelo napeto in tudi ocenjevalna komisija je povedala, da so vsi učenci skuhali in servirali odlične jedi. Saj drugače sploh nismo pričakovali, ko pa so se iz delovnih postaj vile tako omamne vonjave, da so se nam vseskozi cedile sline. Zopet so kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem, ki so jih nato tudi lepo servirali in postavili vsem na ogled na razstavno mizo. Zlato priznanje in zlato kuhalnico velikanko je prejela ekipa osnovne šole Ljubno ob Savinji. Priznanje in kuhalnico srebrne barve je prejela ekipa osnovne šole Gorišnica, bron pa si je prislužila osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka. Vsem prejemnikom priznanj in tudi ostalim udeležencem čestitamo in jim želimo, da bi pridobljena kuharska znanja s pridom uporabljali tudi v prihodnje, morda celo naslednje leto na jubilejnem desetem tekmovanju za Zlato kuhalnico. 

 

Priloge:

Galerije:

Državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018

Dodano: 04.10.2018

V torek, 9. oktobra 2018, bo v Portorožu potekalo državno tekmovanje Zlata kuhalnica 2018, na kateri se bo v kuhanju rižote in vanilijeve kreme s sadjem pomerilo 16 osnovnih šol. 

Priloge:

9. Zlata kuhalnica Ljubljana, 23. maj 2018

Dodano: 25.05.2018

V torek, 23. maja 2018, se je tekmovanje za Zlato kuhalnico mudilo v Ljubljani. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani je kuhalo kar devetnajst ekip osnovnih šol, ki so se borile za svojo vstopnico za finalno tekmovanje. Po svojih receptih so učenci pripravljali dišeče rižote in sladke vanilijeve kreme s sadjem. Na razstavne mize v avli šole so postavili svoje kreativne pogrinjke za prezentacijo jedi in na njih postavili skuhane mojstrovine. Komisija je po skrbnem ocenjevanju procesa priprave jedi in končnih izdelkov podelila 13 srebrnih in 6 zlatih priznanj. Čestitke in pohvale si zaslužijo vsi učenci in tudi njihovi mentorji!

Priloge:

Galerije: