Turistično društvo Polževo

O nas Aktualno

Naslov

 • Kriška vas 10,1294 VIŠNJA GORA

Predsednik

 • Miloš Šušteršič

Kontaktne osebe

 • Miloš Šušteršič

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

19. KREVSOV TEK PO KRIŠKO-POLŽEVSKI PLANOTI IN POHOD PO GOZDNI UČNI POTI DO VIŠNJE GORE

 • 09. sep 2023 08:30 - 09. sep 2023 16:30
 • Turistično društvo Polževo
Dogodki

Dan državnosti 25.6.2023 Polževo, Cerkvica Sv. Duh

 • 25. jun 2023 10:00 - 25. jun 2023 15:00
 • Turistično društvo Polževo
Dogodki

Glasbeni dogodek in srečanje krajanov Kriško-polževske planote

 • 17. jun 2023 13:45 - 17. jun 2023 18:45
 • Turistično društvo Polževo
Dogodki

Mednarodni šahovski turnir

 • 11. jun 2023 10:00 - 11. jun 2023 16:15
 • Turistično društvo Polževo
Dogodki

29. pohod po Jurčičevi poti

 • 04. mar 2023 07:00 - 04. mar 2023 16:00
 • Turistično društvo Polževo
Dogodki

18. Krevsov tek po Kriško-polževski planoti nad Višnjo Goro

 • 10. sep 2022 10:00 - 10. sep 2022 17:00
 • Turistično društvo Polževo

O nas

Turistično društvo Polževo že 36 let deluje na območju Kriško – Polževske planote. Čeprav ob cesti zasledimo table z napisom Polževo, naselje s tem imenom ne obstaja. Polževska planota namreč obsega vasi Kriška vas, Nova vas, Pristava in Zavrtače. Predvsem za Kriško vas je značilno veliko vikendaško naselje, ki pa se v zadnjem času vse bolj spreminja v stalno naselje. Društvo vsa ta leta zgledno sodeluje s sosednjimi turističnimi društvi, kot tudi z vsemi drugimi organizacijami in društvi v ožjem in širšem okolju.

 

Nekako sredi vikendaškega naselja v Kriški vasi društvo skrbi za ureditev »razgledne točke«. Ob razgledni mizici je poleg klopi in oglasne deske tudi pitnik, kjer se vsak popotnik lahko osveži s hladno vodo.

Turistično društvo Polževo vsako leto izvede več dogodkov in prireditev. Poleg sodelovanja in pomoči pri izvedbi Jurčičevega pohoda in podobnih dogodkov, društvo vsako leto septembra organizira tek po Kriško-polževski planoti imenovan Krevsov tek. Ivo Krevs je bil doma iz Višnje Gore in je bil odličen tekač med obema svetovnima vojnama. Start in cilj teka sta pri hotelu Polževo v idilični naravi. Prireditev prispeva k kakovosti turistične ponudbe in povezovanju dediščine naravnih vrednot in doživetij, ter k trajnostnemu razvoju turizma saj na tek in pohod pridejo iz mnogih krajev Slovenije in tudi iz tujine. Vključeni smo v sklop 20ih tekov Dolenjske regije. Ob pomoči domačinov, predvsem gasilcev iz Kriške vasi in tudi Turističnega društva Višnja Gora, je bil tek, ki poveže vasi Male in Velike vrhe, Novo vas, Kriško vas, Pristavo in Zavrtače, organiziran že 15 krat in upamo, da bo izvedba možna tudi v letošnjem letu, saj je društvo že začelo s potrebnimi aktivnostmi za izvedbo letošnje prireditve.

Za lepo urejene okolice hiš, zasaditve cvetja in ohranjanje kulturne dediščine društvo vsako leto podeli priznanja na prireditvi, ki jo organizira skupaj s Turističnim društvom Višnja Gora v okviru akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna«.

Pred leti je društvo s prostovoljnimi prispevki in donacijami kupilo defibrilator, ki je nameščen v gasilskem domu v Kriški vasi. Za prebivalce planote društvo skupaj s PGD Kriška vas organizira  izobraževanje iz nudenja prve pomoči in uporabe defibrilatorja.

Za člane društvo v novembru organizira martinovanje z ocenjevanjem vin. Na prireditvi so prisotni vinarji s petih vinorodnih slovenskih področij. Društvo že nekaj let organizira slikarsko kolonijo in v podružnični cerkvici tudi glasbeni dogodek. Dva naša člana imata bogato zbirko starega kmečkega orodja in predmetov, ki so jih nekoč uporabljali na Kriško – Polževski planoti  pri opravljanju kmečkih del in za vsakodnevno preživetje.

Turistično društvo Polževo, ki šteje 253 članov in od katerih je petina mlajših od 18 let, je lani opravilo 2776 prostovoljnih ur. Z željo, da nas čimvečkrat obiščete vas prisrčno pozdravljamo.  Obiščete nas lahko tudi na naši spletni strani www.tdpolzevo.si.

 

 

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Osrednje slovenska regijska turistična zveza

Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana

Občinska turistična zveza

Občinska turistična zveza Ivančna Gorica

Cesta II.grupe odredov 17, 1295 Ivančna Gorica

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice