Kulturno društvo Tuščak Bač

O nas Aktualno

Naslov

  • Bač 89,6253 KNEŽAK

Predsednik

  • TANJA BLAŽEK

Kontaktne osebe

  • TANJA BLAŽEK

Deli s prijatelji

O nas

KD Tuščak Bač je bilo ustanovljeno oktobra 2008, z željo po promociji kraja, urejanju in skrbi za čistočo vasi in druženju. S tem namenom smo ustanovili otroško folklorno skupino, žensko pevsko skupino in kulinarično sekcijo s katero se predstavljamo na različnih dogodkih v občini in izven nje. 

V letošnjem epidemiološkem času smo kljub vsemu uspeli izpeljati nekaj prireditev, ki so boile presenetljivo dobro obiskane. V času pred veliko nočjo smo v cerkvici sv. Ivana pripravili razstavo velikonočnih jedi in izdelkov. Otvorili smo jo s kratkim kulturnim programom. K sodelovanju smo povabili krajane in učence OŠ Knežak. V maju smo organizirali čistilno akcijo. Uredili smo središče vasi in gredice ob spomeniku in studencu, pometli igrišče in pokosili okolico. Ob cestah do sosednjih vasi smo pobirali smeti. V juniju na večer pred dnevom državnosti smo na travniku pred cerkvijo sv. Ivana pripravili blagoslov in bogat kulturni program s pogostitvijo. V oktobru smo na dvorišču gradu Kalc pripravili tri dnevno praznovanje Mama, grem po "mlojku". Tri dnevno razstavo starih predmetov in izdelkov, ki so nastali na literarnem in likovnem natečaju, ki smo ga razpisali na OŠ Knežak smo otvorili s kulturno prireditvijo. Drudi dan smo izpeljali okroglo mizo na temo pobiranje mleka nekoč. Na razstavi smo lahko degustirali različne jedi iz mleka, ki so jih pripravila vsa društva iz naše okolice. Kulturno prireditev, razstavo in okroglo mizo je snemala lokalna TV Galeja.

V začetku decemberskih dni, pa planiramo v cerkvi sv. Ivana pripraviti razstavo jaslic. Razstavo bomo popestrili s pesmimi značilini za predbožični čas.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Regijska turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska

Jamska 9, 6230 Postojna

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice