Kulturno športno in turistično društvo Tabor Kalc 1869 Knežak

• Martin Novak

Deli s prijatelji

O nas

Smo družba mladih, navihanih dijakov, študentov in zaposlenih, zbranih z vseh vetrov (predvsem primorske burje) , s področja Zgornje Pivke in doline reke Reke.

Veliko nam pomeni druženje z vrstniki in vrstnicami, prav tako pa se že v mladih letih učimo odgovornega oblikovanja družabnega življenja v domači skupnosti. Pri tem nas vodita mladostniška zagnanost in zavest, da smo z izbiro imena svojega društva, ki ima za slovenski narod posebno zgodovinsko vrednost, sprejeli posebno poslanstvo. Na novemu času prilagojen način, ga ponosno opravljamo, uživamo in s tem razveseljujemo tudi druge.

Da smo aktivni pričajo mnoge skupine, ki delujejo v okviru našega društva. V svoji sredi združujemo pevce, recitatorje, fotografe, likovnike, športnike in turiste. Bit društva predstavlja Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, ki je v svojem več kot 25 letnem delovanju, kljub mladi zasedbi nanizal že precej uspehov. Koščke mozaika društva pa od leta 2008 naprej predstavljajta tudi športna sekcija ŠportIN in turistična TAKA, ki skrbita za dodatno razgibanost dogajanja v naših krajih ter mladini omogočata še kakovostnejše preživljanje prostega časa.

Območje Zelenega Krasa obiskovalcem ponuja številne naravne in zgodovinske znamenitosti, ki pa zaradi okrnjenega poznavanja niso dovolj cenjene. Da bi zanimivosti naše krajine lahko predstavili širši javnosti, smo izobrazili šest lokalnih turističnih vodnikov za območje Zelenega Krasa, ki vas bodo z veseljem popeljali na en »giro« po okolici z neokrnjeno naravo.