Kulturno športno in turistično društvo Tabor Kalc 1869 Knežak

O nas Aktualno

Naslov

  • Knežak 202a, 6253 KNEŽAK

Predsednik

  • Martin Novak

Kontaktne osebe

  • Martin Novak

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

Začuti Knežak - Shod v Knežaku 2023

  • 12. avg 2023 16:00 - 13. avg 2023 01:00
  • Kulturno športno in turistično društvo Tabor Kalc 1869 Knežak
Dogodki

Začuti Knežak - Shod v Knežaku 2022

  • 12. avg 2022 19:00 - 14. avg 2022 02:00
  • Kulturno športno in turistično društvo Tabor Kalc 1869 Knežak

O nas

Smo družba mladih, navihanih dijakov, študentov in zaposlenih, zbranih z vseh vetrov (predvsem primorske burje) , s področja Zgornje Pivke in doline reke Reke.

Veliko nam pomeni druženje z vrstniki in vrstnicami, prav tako pa se že v mladih letih učimo odgovornega oblikovanja družabnega življenja v domači skupnosti. Pri tem nas vodita mladostniška zagnanost in zavest, da smo z izbiro imena svojega društva, ki ima za slovenski narod posebno zgodovinsko vrednost, sprejeli posebno poslanstvo. Na novemu času prilagojen način, ga ponosno opravljamo, uživamo in s tem razveseljujemo tudi druge.

Da smo aktivni pričajo mnoge skupine, ki delujejo v okviru našega društva. V svoji sredi združujemo pevce, recitatorje, fotografe, likovnike, športnike in turiste. Bit društva predstavlja Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, ki je v svojem več kot 25 letnem delovanju, kljub mladi zasedbi nanizal že precej uspehov. Koščke mozaika društva pa od leta 2008 naprej predstavljajta tudi športna sekcija ŠportIN in turistična TAKA, ki skrbita za dodatno razgibanost dogajanja v naših krajih ter mladini omogočata še kakovostnejše preživljanje prostega časa.

Območje Zelenega Krasa obiskovalcem ponuja številne naravne in zgodovinske znamenitosti, ki pa zaradi okrnjenega poznavanja niso dovolj cenjene. Da bi zanimivosti naše krajine lahko predstavili širši javnosti, smo izobrazili šest lokalnih turističnih vodnikov za območje Zelenega Krasa, ki vas bodo z veseljem popeljali na en »giro« po okolici z neokrnjeno naravo.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Regijska turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska

Jamska 9, 6230 Postojna

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice