Turistično društvo Büjraš Ižakovci

O nas Aktualno

Naslov

  • Ižakovci 76,9231 BELTINCI

Predsednik

  • Turistično društvo Bujraš Ižakovci

Kontaktne osebe

  • Aleš Poredoš

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

Bűjraški dnevi 2022

  • 13. avg 2022 09:00 - 13. avg 2022 23:00
  • Turistično društvo Büjraš Ižakovci
Dogodki

30. Bűjraški dnevi 2021

  • 07. avg 2021 11:00 - 08. avg 2021 20:00
  • Turistično društvo Büjraš Ižakovci

O nas

Prireditev Bűjraški dnevi, katere začetek, je leta 1991, je skozi svoj razvoj in obdobja zahtevala prilagajanje krajank in krajanov, ki so skrbeli za njen nemoten potek skozi leta. Tako so začele v sredini 90. let prevladovati težnje po združevanju krajank in krajanov, ki so vsako leto drugi avgustovski teden neutrudno pripravljali prireditev.

Tako je leta 1997 nastalo Turistično društvo Ižakovci, ki je s ponosom in tradicijo prireditve prevzelo ime »Bűjraš«. Društvo je bilo ustanovljeno z namenom širitve in promocije turistične točke Otoka ljubezni, ki je v tistih časih pridobivalo vse bolj na prepoznavnosti in obiskanosti kot osrednje turistične točke Občine Beltinci in tudi regije. Društvo pa se je takoj po ustanovitvi aktivno vključilo k pripravi in organizaciji prireditve Bűjraški dnevi, kjer je skozi leta prevzemalo vse vidnejšo vlogo.

Vodenje društva je skozi leta bilo zaupano večim krajankam in krajanom vasi Ižakovci, ki so skozi leta svojega vodenja dali društvu določen pečat. Društvo je aktivno sodelovali pri organizaciji in izvedbi vseh prireditev, ki so se pojavljale v vasi ali v Občini Beltinci ter širše. S promocijo turistične točke Otoka ljubezni, prireditve Bűjraški dnevi, bűjrašev in same vasi Ižakovci je skrbelo in skrbi še danes, da se točka Otok ljubezni promovira na vseh področjih.

Danes je društvo aktivno vključeno v dogajanje v vasi tako na prireditvenem kot tudi družabnem področju. Društvo aktivno sodeluje s Krajevno skupnostjo Ižakovci in ostalimi društvi v vasi. Skozi celo leto organizira najrazličnejše pohode, kolesarjenja, izlete, druženja članov, krajank in krajanov.

Posebej pomemben člen je društvo danes pri organizaciji in izvedbi Bűjraških dnevov, kjer z delom in prisotnostjo članic in članov pomaga pri sami organizaciji prireditve, pri pripravi kulturnega programa, družabnega dela prireditve kot tudi kulinaričnega dela prireditve. Pod okriljem društva delujejo bűjraši, članice Skupine LAN, ki s svojo predstavitvijo predstavljajo tradicijo tkalstva, kulinarike in ljubezni do domačnosti.

Društvo vsako leto okrog velike noči organizira pohod v okolici vasi, v jesenskem času pa za kolesarjenje članov in krajank ter krajanov. Še posebej pomembna predstavitev društva, vasi in Otoka ljubezni je vsako leto na Mednarodnem folklornem festivalu v Beltincih.

Vsako leto društvo organizira tudi izlet po domovini, obiskali pa smo tudi nekaj krajev v sosednjih državah oziroma državah v okolici. Nepozabni so naši enodnevni izleti po Sloveniji, in sicer na Primorsko, Dolenjsko, Gorenjsko, Koroško. Ogledali smo si tudi predbožično okrašeno Ljubljano. Zapeljali smo se tudi na ogled predbožičnega Zagreba. Obiskali pa smo tudi Dunaj, kraje v Avstriji. V posebnem spominu pa so nam dvodnevni izleti v Beograd, Sarajevo, Mostar, Medžugorje. Iz vseh točk smo odnesli prelepe spomine, predvsem pa nepozabna druženja.

Društvo aktivno sodeluje z Zavodom za turizem, kulturo in šport Beltinci ter je član Pomurske turistične zveze ter Turistične zveze Slovenije.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Pomurska turistična zveza

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice