Turistično društvo Dobrovnik

O nas Aktualno

Naslov

  • Dobrovnik 297,9223 DOBROVNIK

Predsednik

  • Marjan Kardinar

Kontaktne osebe

  • Elizabeta Horvat

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

SKLEPNA PRIREDITEV SLOVENIJA KOLESARI 2021

  • 09. okt 2021 10:00 - 09. okt 2021 12:00
  • Turistično društvo Dobrovnik
Dogodki

10. VIDOV KOLESARSKI MARATON

  • 19. jun 2021 10:00 - 19. jun 2021 13:00
  • Turistično društvo Dobrovnik

O nas

Turistično društvo "Jezero" je bilo ustanovljeno leta 1964 s sedežem v Dobrovniku. Društvo je bilo aktivno, čeprav z manjšim številm članom. Skrbeli so za okolico Bukovniškega jezera, kjer so uredili sprehajalne poti, brvi, mostove.

Delo društva je za nekaj let zamrlo in ponovno zaživelo leta 1994. V društvo so vključeni člani iz naše občine in tudi zadnja leta vedno več iz drugih krajev. Delo v društvu je raznoliko in zanimivo. Društvo organizira oziroma je organizator več prireditev v občini. Člani Turističnega društva Dobrovnik uresničujemo program, sprejet na letnem občnem zboru. Člani se udeležujemo spomladanske čistilne akcije, prav tako naše članice skrbijo za lepši videz našega kraja z zasaditvijo rož skozi celo leto. Najbolj prepoznavna prireditev je Vidov kolesarski maraton, ki se je prvič izvedel leta 2010. Društvo je aktivno vključeno v izvedbo Dnevov turizma občine Dobrovnik.

Društvo se je uspešno povezalo z objezerskimi kraji v Sloveniji s ciljem, da bi medsebojno izmenjali izkušnje, se povezovali in predajali dobre prakse. TD Dobrovnik je bil organizator Srečanja obvodnih krajev Slovenije v letu 1998 in 2019. Se pa vsako leto udeležimo tega srečanja po Sloveniji.

V sklopu društva deluje Martinova skupina, ki vsako leto ob Martinovem krsti mošt na naših dogodkih, prav tako na dogodkih po Pomurju in tudi na Madžarskem.

Vsako leto organiziramo izlet za naše člane.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Pomurska turistična zveza

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice