Turistično društvo Ribnica

O nas Aktualno

Naslov

  • Gallusovo nabrežje 10,1310 RIBNICA

Predsednik

  • Zakrajšek Jože

Kontaktne osebe

  • Nik Rus

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

47. Ribniški semenj

  • 01. sep 2024 08:00 - 01. sep 2024 19:00
  • Turistično društvo Ribnica
Dogodki

46. Ribniški semenj

  • 03. sep 2023 08:00 - 03. sep 2023 19:00
  • Turistično društvo Ribnica

O nas

Turistično društvo Ribnica je društvo s preko 100-letno zgodovino in čeprav ni pisnega dokaza, ki bi natančno potrdil leto ustanovitve, je leta 2005 obeleževalo 100 let svojega delovanja. Tako kot Turistična zveza Slovenije, katere soustanovitelj je poleg 10 ostalih društev bilo tudi ribniško, takrat še olepševalno društvo.

Društvo je že od nekdaj gojilo hortikulturno ureditev Parka kulturnikov in Gradu Ribnica, spodbujalo etnografijo z ribniškim sejmom in sodelovalo pri postavitvi turističnih obeležij. Rešeto, kot eno izmed najznačilneših izdelkov Ribnice, vas pozdravlja že ob vstopu v Dolino in vas pospremi, ko odhajate iz nje.

Sejem, kot ga poznamo dandanes, se je začel naključno, kot je to za velike stvari v navadi – v 70-ih letih, ko so ribniške turistične zanesenjake in člane muzejskega društva obiskali nizozemski profesorji, se je nekomu porodila ideja, da se razstavijo naši domači izdelki in orodja izven muzejske sobe. Takratnemu in dolgoletnemu predsedniku TD Ribnica Andreju Klemencu pa se je utrnila še zamisel, da bi jih postavili na stojnice. Naročili so jih, obiskali izdelovalce in zagotovili finančna sredstva. Tako se je začel 1. ribniški semenj in postal ena največjih etnoloških prireditev v državi ter tudi najbolj množičen dogodek v JZ regiji.

Sejem se odvija vsako prvo nedeljo v septembru, za več informacij pa lahko obiščete njegovo spletno stran: https://www.ribniski-sejem.si.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Osrednje slovenska regijska turistična zveza

Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice