Turistično društvo Viničar

O nas Aktualno

Naslov

  • Bukovec 1,2314 ZGORNJA POLSKAVA

Predsednik

  • Manica KRAMBERGER

Kontaktne osebe

  • Manica KRAMBERGER

Deli s prijatelji

Aktualno

Turistično društvo Viničar
08. Nov 2021
Turistično društvo Viničar
08. Nov 2021

O nas

Turistično društvo Viničar Zgornja Polskava se predstavi

 

Danes smo stari že 10 let in nekaj mesecev, saj je bil ustanovni sestanek društva 24.11.2010, kar pomeni, da je za nami že kar nekaj »kilometrine«. Leto praznovanja – torej 10-letnica delovanja društva – je lani žal minilo brez praznovanj, smo pa 10-letnico obstoja društva okronali z izdajo knjige »Moja, tvoja, naša zgodba«, avtorice in članice Marije Markič.

 

V minulem obdobju smo si umislili in izpeljali mnoge dejavnosti, da bi ob prijetnem druženju krajanom omogočili spoznavanje domačega kraja. Posebej smo se posvečali mladim družinam z otroki in pa povezovanju z društvi v KS. Veliko pohval smo prejeli za trikratno organizacijo Podob bistriških domačij.

Leta 2018 smo z novoustanovljenim društvom (TD Klas Sele) speljali tudi vseslovensko srečanje vasi z imenom Sele/-a,-o (sicer 23. po vrsti), katerega se je udeležilo krajanov mnogih slovenskih vasi z imenom speljanke »Sele, Sela, Selo… In srečanje, podaljšano v naslednji dan, »Pozdrav poletju«. Gostitelj srečanja je vsakič drugi kraj.

 

In z zadovoljstvom ugotavljamo, da smo v teh letih naredili že kar nekaj,  saj smo z veliko prostovoljnega dela in vloženih ur naših članov (ter seveda drugih podpornikov društva) izpeljali številne dogodke in prireditve. Nekaj jih je postalo že tradicionalnih. Letno v povprečju opravimo okrog 4.000 prostovoljski delovnih ur.

 

V nadaljevanju pa kratek pregled naših večjih prireditev ter njihovih utrinkov.

 

Za konec pa prisrčno povabilo v naše kraje, na Štajersko, pod obronke Pohorja. Veliko vam imamo za povedati in pokazati!

 

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Štajerska turistična zveza

Tkalski prehod 4, 2000 Maribor

Občinska turistična zveza

Medobčinska turistična zveza Slovenska Bistrica

Partizanska 23, 2310 Slovenska Bistrica

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice