V okviru 66. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 11. novembra 2019 v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekalo državno tekmovanje desetega tekmovanja za Zlato kuhalnico, s katerim TZS sodeluje v projektu Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021. Za priznanja, praktične nagrade sponzorja in velikanske kuhalnice zlate, srebrne in bronaste barve so se potegovali učenci šestnajstih osnovnih šol, ki so na regijskih tekmovanjih dosegali najboljše rezultate. Tekmovanje je bilo zato zelo napeto in tudi ocenjevalna komisija je povedala, da so vsi učenci skuhali in servirali odlične jedi, ki bi jih lahko postregli kot restavracijske jedi. Saj drugače sploh nismo pričakovali, ko pa so se iz delovnih mest vile omamne vonjave, da so se nam vseskozi cedile sline. Zopet so kuhali leteče žgance s praženim krompirjem in ljubljanske skutne palačinke, ki so jih nato tudi lepo servirali in postavili vsem na ogled na razstavno mizo. Zlato priznanje in zlato kuhalnico velikanko je prejela ekipa osnovne šole Toma Brejca Kamnik. Priznanje in kuhalnico srebrne barve je prejela ekipa osnovne šole Srečka Kosovela Sežana, bronasto kuhalnico pa si je prislužila osnovna šola Miška Kranjca Velika Polana. Vsem prejemnikom priznanj in tudi ostalim udeležencem čestitamo in jim želimo, da bi pridobljena kuharska znanja s pridom uporabljali tudi v prihodnje.