Psoglavski dnevi 2023

Vabljeni v Sodražico na Psoglavske dni 2023!

Kdaj

• 30. jun 2023 - 02. jul 2023

Kje

• Trg 25. maja 3

• -

Tudi letošnje poletje bomo poskrbeli za pestro dogajanje v Sodražici, kjer bo prav vsakdo našel nekaj zase!

V petek, 30. 6. 2023 bo na Psoglavski noči nastopala ena in edina skupina POP DESIGN, s predskupino Nardin.

V soboto,1. 7. vabljeni, da se nam pridružite na Dnevu športa, zvečer pa sledi še Večer na trgu, kjer bo strune ubiral Tamburaški orkester Sodražica, Mladinski klub Sodražica pa bo večer popestril z avtorsko veseloigro.

Nedelja je tradicionalno rezervirana za Tržni dan. Obljubljamo bogat zabavni in kulturni program ter sejemske aktivnosti. Na osrednjem trgu želimo obiskovalcem prikazati stare obrti, od tistih, ki so že skorajda tonile v pozabo do teh, ki se še ohranjajo. Izreden pomen na tokratni prireditvi želimo dati tudi gozdu in lesu, ki nosita pomembno vrednost naše naravne dediščine. Obiskovalcem je prikazan potek izdelovanja suhe robe, gostimo pa tudi druge rokodelce in obrtnike, kot npr. čevljarja, kovača in še koga.

Psoglavski dnevi Za odlično glasbeno kuliso bo poskrbela skupina ORLEK in ANSAMBEL BANOVŠEK, po ulicah pa se bo sprehajal naš razigrani Psoglavc.

Se vidimo na Psoglavskih dnevih 2023 v Sodražici.

Priloge

Psoglavska noč