Psoglavski dnevi 2024

Vabljeni v Sodražico na Psoglavske dni 2024!

Kdaj

• 28. jun 2024 - 30. jun 2024

Kje

• Sodražica

• -

Kontakt in prijave

Tudi letošnje poletje bomo poskrbeli za pestro dogajanje v Sodražici, kjer bo prav vsakdo našel nekaj zase!

Tako kot komaj čakamo toplo vreme in sočne žarke, tako tudi nestrpno pričakujemo zadnji vikend v juniji. Od petka, 28. do nedelje, 30. junija, se bo zagotovo za vsakega obiskovalca »kaj našlo« na letošnjih Psoglavskih dnevih 2024. Pod okriljem Organizacijskega odbora, ki deluje v širši oz. ožji sestavi že od lanskega leta smo pripravili bogat program.

V petek, 28. junija bosta na oder Psoglavske noči stopili predskupina Gentlemeni, nato pa še skupina Šank Rock, ki nam obljubljata ta pravo zabavo. Vstopnine ne bo, bodo pa organizatorji petkove noči - gasilci PGD Žimarice-Globel-Podklanec veseli prispevka za gradnjo novega gasilnega doma.

Za sobotni dan, ki bo bogat s športnimi vsebinami bosta poskrbeli Klub malega nogometa Sodražica in Športno društvo Sodražica, vabljeni na tekmovanje v naslednjih disciplinah:

• Futsal turnirju članov in veteranov (kontakt: Tadej Levstek 041 282 060 in Vlado Vetrih 041 703 336)
  • Futsal turnirju za dekleta [kontakt: Tadej Levstek 041 282 060)
  • Turnirju v odbojki na mivki (kontakt: Mateja Vesel 041 903 112)
  • Turnirju v košarki 3:3 (kontakt: Tomaž Lovšin  041 837 254)
  • Turnirju v badmintonu (kontakt: Vlado Vetrih 041 703 336)
  • Turnirju v namiznem tenisu (kontakt: Mitja Gašperič 051 323 168)

Prijave se bodo zbirale do dneva tekmovanja, ko se opravi sistem tekmovanja.

Večerno dogajanje se bo preselilo na trg, kjer vam Tamburaški orkester Sodražica zagotavlja uživanje ob poslušanju pesmi; člani Mladinskega kluba Sodražica pa nas bodo zabavali od igri »Nasvet strokovnjaka« … Če želite slišati lepe pesmi ter take in drugačne nasvete »strokovnjaka« vabljeni na Večer na trgu.

V nedeljo, 30. junija bo potekal osrednji del Psoglavskih dni - tradicionalni, že 18. »TRŽNI DAN«. S povorko ob 10. uri se bo začel uradni začetek prireditve, na odru Tržnega dne pa bomo letos kot slavnostnega govornika gostili ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana. V bogatem kulturno-zabavnem programu domačih in gostujočih skupin bo dopoldanski del programa popestril Andrej Šifrer s skupino The Riverbend, popoldan pa bo oder zavzel Ansambel Roka Žlindre.

Zagotavljamo vam, da si boste na Tržnem dnevu lahko ogledali izumirajoče obrti suhorobarstva ter od 9. do 17.30 ure, v telovadnici OŠ pa razstavo, ki spodbuja uporabo in rabo izdelkov iz lesa Čar lesa. Za otroke bodo potekale delavnice, mladici bodo veseli obiskovalcev od 11. ure dalje na »Odru mladih« pod krošnjami kostanjev, kjer vas bo pričakalo sproščeno vzdušje ob zabavnih aktivnostih.

Ulice Sodražice bodo poleg prodajalcev umetnostih obrti zavzeli tudi komercialni prodajalci; zadišalo bo po kulinaričnih dobrotah, poleg pa bo poskrbljeno tudi za osvežilno pijačo …

Progam Psoglavskih dni 2024 bo pester in veseli bomo, če ga boste preživeli v naši družbi - zato lepo povabljeni na obisk Psoglavskih dni 2024 v Sodražico!

Oglejte si tudi

Škocjanfest 2024 - Matjaž Jelen in Sergej Škofljanec