Starotrški dan v Šaleku

Od 18. 8. do 20.8.2022 vabljeni v Šalek. STAROTRŠKI DNEVI so pred vrati. Vabljeni na prireditve v okviru tradicionalnih Starotrških dni v Šaleku. Malo vaško jedro s cerkvico Sv. Andreja, mogočnimi starimi domačijami in njihovimi prebivalci, picerijo, najstarejšo gostilno, gasilskim domom in osnovno šolo, dajejo tisto dušo okolju, ki jo tako radi obiskovalci občutimo. In to okolje bo prizorišče dogodkov na starotrških dnevih v Šaleku.

Turistična zveza Velenje

Deli s prijatelji

Kdaj

• 18. avg 2022 - 20. avg 2022

Kje

• Šalek 24, 3320 Velenje

Kontakt in prijave

Četrtek 18. avgust 2022 je namenjen otrokom in njihovemu pravljičnemu svetu, ki jim ga bo pričaral Vilenjak Šalček in kamišibaj pravljice - začetek ob 18.00 uri na gradu Šalek.

V petek 19. avgusta 2022 vabljeni vsi, ki vam je blizu ljudsko prepevanje, da prisluhnejo moškima pevskima sestavoma Podkrajskim fantom, Kavškim pevcem in Ljudskim pevkam Lipa, ki prihajajo iz KD Šmartno ob Dreti. Dogodek bo potekal pod lipama na dvorišču OŠ Šalek s pričetkom ob 19.00 uri. Petje bo brez pomoči ozvočenja.

Sobota 20. avgusta 2022 je rezervirana za tradicionalni Starotrški dan, s pričetkom ob 17.00 uri. Letošnja osrednja tema so kolesa in njihova uporaba v času od konca 19. stoletja pa vse do konca II. svetovne vojne. Ogledati si bo mogoče "obrtna" kolesa iz muzejske zbirke Blažiš, ki jo ima gospod Peter Habe. Prav tako bodo na ogled kolesa lokalnega zbiratelja Darka Odra.

V mimovozu se bodo predstavili članice in člani društva Kulturnica iz Gaberk ter člani in članice društev iz Dobrne in Vojnika, ki bodo na ogled postavili ne le svoja starodobna kolesa, temveč tudi vso opravo, ki je sodila k starodobnemu kolesarju.

Dogajanje je v drugem delu namenjeno zabavi z ansamblom Potepuhi. Za jedačo in pijačo bo poskrbela okrepčevalnica Mijo iz Gorice. TD Šalek pa bo v nakup ponudil srečke za srečelov z bogatimi nagradami. VABLJENI V ŠALEK NA STAROTRŠKE DNI!

Priloge

584.07 KB