Dogodki

STRŽIŠKARSKI SEJEM 2023

V nedeljo, 13. avgusta 2023, se bo odvijala tradicionalna prireditev STRŽIŠKARSKI SEJEM 2023 v Stržiščih v Baški grapi, sredi tega sveta. Prireditev ponuja prelepe poglede na Porezen, Kojco in Črno prst. Kdor pozna deželo od Slatnika in Lajnarja do Črne prsti in Rodice, si ne bo pomišljal reči, da je to posebno lep del Slovenije. Dogajanje se bo začelo od 16. ure dalje. V nedeljo, 13. avgusta 2023, se bo odvijala tradicionalna prireditev STRŽIŠKARSKI SEJEM 2023 v Stržiščih v Baški grapi, sredi tega sveta. Prireditev ponuja prelepe poglede na Porezen, Kojco in Črno prst. Kdor pozna deželo od Slatnika in Lajnarja do Črne prsti in Rodice, si ne bo pomišljal reči, da je to posebno lep del Slovenije. Dogajanje se bo začelo od 16. ure dalje. V nedeljo, 13. avgusta 2023, se bo odvijala tradicionalna prireditev STRŽIŠKARSKI SEJEM 2023 v Stržiščih v Baški grapi, sredi tega sveta. Prireditev ponuja prelepe poglede na Porezen, Kojco in Črno prst. Kdor pozna deželo od Slatnika in Lajnarja do Črne prsti in Rodice, si ne bo pomišljal reči, da je to posebno lep del Slovenije. Dogajanje se bo začelo od 16. ure dalje.

Kdaj

 • 13. avg 2023 - 13. avg 2023

Kje

 • Stržišče 28, 5243 Podbrdo https://goo.gl/maps/eJFN3WYQbqV9BKYx5

Cena

 • Prost vstop!

Stržišče (Baška grapa)

STRŽIŠKARSKI SEJEM

Nedelja, 13. 08. 2023 ob 16. uri

V nedeljo, 13. avgusta 2023, se bo odvijala tradicionalna prireditev STRŽIŠKARSKI SEJEM 2023 v Stržiščih v Baški grapi, sredi tega sveta. Prireditev ponuja prelepe poglede na Porezen, Kojco in Črno prst. Kdor pozna deželo od Slatnika in Lajnarja do Črne prsti in Rodice, si ne bo pomišljal reči, da je to posebno lep del Slovenije. Dogajanje se bo začelo od 16. ure dalje.

Letos bo prihod na prireditev še posebej veličasten, saj je lokacija ob informacijski tabli Stržišče obogatena z razgledno točko z balkonom, ki so jo uredili domačini. Na njej lahko zaustavite korak in uživate v razgledih, ki jih nudi.

Organizatorja KTT DRUŠTVO BAŠKA DEDIŠČINA in KRAJEVNA SKUPNOST STRŽIŠČE bosta obiskovalcem z nekaj besedami razrahljala korenine praznika, ki segajo v čas, ko je vsakdanjik uravnavala narava. Prireditev delno financira Občina Tolmin.

Ljudi je ujela v delo za kruh, v trud za življenje in v ljubezen do te zemlje. V času sejma je že minil čas žetve in če je bilo vreme lepo, tudi košnje. Zemlja je že napenjala zrna repe in ajde v novo rast. Napočil je čas, ustavljen za veselje, za srečanja, za ples …  In k tej radosti druženja bo kronika davnih časov nagovarjala tudi letos.

Program:

 1. kulturni program
 • Tilen Artač - komik, imitator, glasbenik, ..
 • Kvartet Karik
 1. otroški program
 • Simon Dobravec, igralec
 • napihljiva igrala
 1. druženje z ansamblom Damačica
 2. spremljevalni program:
 • srečelov
 • ogled stalne razstava Naše šole
 • stojnice
 • video in foto reportaža: Stržiškarski dan cvetja Črne prsti 2023, spravilo sena na domačiji Lonik

V kulturnem programu bo obiskovalce nasmejal komik, imitator in glasbenik TILEN ARTAČ, s pesmijo pa bo kulturni program obogatil pevski sestav Kvartet Karik. Spremljevalni program, namenjen vsem generacijam, bo razpršen v prostor krog in krog doma krajanov Stržišče. Ob napihljivih igralih bodo najmlajše vabile k zabavi in doživetjem, ob čemer jih bo v svet branja pravljic popeljal domačin in igralec Simon Dobravec.

Stojnice bodo po stari sejemski navadi zasedli ponudniki domačih izdelkov in dobrot. Za mnoge bo morda uspešen lov na srečo, ki bo skrita v pestrem srečelovu. Za ples bo igral ansambel DAMAČICA.  V sklopu prireditve si boste lahko ogledali tudi stalno razstavo NAŠE ŠOLE V BAŠKI GRAPI, ki jo je KTT društvo Baška dediščina vzpostavilo v letu 2021. Poleg tega bodo prikazane projekcije aktivnosti društva ter utrinki iz letošnje prve prireditve Stržiškarski dan cvetja Črne prsti, ki je potekala v maju 2023, skozi fotografijo in kratek video prikaz spravila sena na domačiji Lonik.

Pred prihodom v Stržišče, pa vabimo obiskovalce, da svoj korak zaustavijo na novi razgledni točki z balkonom ob informacijski tabli.  

Vabljeni v Baško grapo v vasico Stržišče pod Črno prstjo.

Kontakt:

Dostop - avto: 

1. Ljubljana - Škofja Loka - Železniki - Podbrdo - zavij desno na odcepu Stržišče, Kal - 7 km navkreber iz glavne ceste do Stržišč. 

2. Nova Gorica - Most na Soči - Bača pri Modreju - Hudajužna - nato odcep levo Stržišče, Kal - 7 km navkreber iz glavne ceste do Stržišč. 

Dostop - železnica:

 • vlak - izstopna postaja Hudajužna, nato peš po glavni cesti do vasi Stržišče, vozni red vlaka: https://potniski.sz.si/

 

 

Priloge

1.56 MB

Oglejte si tudi

Dogodki

Vaški večer pod lipo

 • 14. avg 2023 20:30 - 14. avg 2023 22:00
 • Turistično društvo Bohinj
Dogodki

Maša v Sv. Bolfenku

 • 15. avg 2023 10:45 - 02. avg 2023 14:45
 • Turistično kulturno društvo Pekre
Dogodki

28. VAŠKI DAN

 • 15. avg 2023 14:30 - 15. avg 2023 23:00
 • Turistično društvo Rateče Planica

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice