v slovo Jožefu Hribarju

Sporočamo žalostno vest, da nas je v 84. letu zapustil Jožef Hribar, član TD od leta 2002

Kdaj

• 06. feb 2024 - 10. feb 2024

Kje

• Žužemberk

Kontakt in prijave

IM MEMORIAM

Jožef Hribar

(21. 7. 1940 – 6. 2. 2024)

V nekaj besedah je težko povedati to, da smo izgubili dolgoletnega aktivnega člana turističnega društva in ljudskega godca z žehtar kitaro Jožefa Hribarja z Vrha pri Križu.

Jožef Hribar, Hribarjev ata, kot smo mu ljubkovalno pravili, je bil aktiven državljan na vseh področjih. Še posebno pa je vso svojo energijo posvetil gasilstvu in v zadnjih letih še turističnemu društvu. Bil je vedno dobre volje, pripravljen pomagati in sodelovati na vseh dejavnostih in aktivnostih našega društva. V turistično društvo se je včlanil leta 2002 in že naslednje leto, ob 10-letnici TD Suha krajina je bil med pobudniki za ustanovitev sekcije ljudskih godcev. In ljudski godci so skupaj z ljudskimi pevkami v pokrajinskih nošah turističnega društva razveseljevali obiskovalce prireditev, sodelovali na pustnih karnevalih, na sejmih in nastopih v domačem kraju, pa tudi po vsej Sloveniji in tujini.

Hribarjev ata je bil motor skupine in s svojo žehtar kitaro je navduševal staro in mlado. Vedno je bil dobre volje. Ljudski godci so bili aktivni dobrih 15-let, ko so počasi jenjale moči. Leta 2007 so ljudski godci za predstavljanje Žužemberka in Suhe krajine v Sloveniji in v tujini prejeli pisno priznanje Občine Žužemberk.

Jože je vedno z veseljem deloval v društvu, še posebno je rad sodeloval pri sprejemih tradicionalnega popotovanja s kolesi po rimski cesti od Ivančne Gorice do Dvora in ekskurzijah turističnega društva.

Za svoje delo je Hribarjev ata prejel priznanje TD Suha krajina za 20-let aktivnega prostovoljnega dela v turističnem društvu.
Ko smo se lani zadnjič videli v bolnišnici, smo mu zaželeli hitro okrevanje in pogum pri premagovanju bolezni. Žal je bila ta premočna.

Z žalostjo se poslavljamo od tovariša Jožefa Hribarja in lahko rečemo, ''sreča je bilo sodelovati z njim, z našim Hribarjevim atom''.

Za vse, kar je naredil za turistično društvo, za ljudske godce, smo Jožefu Hribarju iskreno hvaležni.

Spoštovanim svojcem in najbližjim, izrekamo iskreno sožalje v imenu turističnega društva.

Hvala za vse, naj počiva v miru!

Vlado Kostevc, predsednik TD

Priloge