36. festival Turizmu pomaga lastna glava

Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisujeta 36. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM.

31. avgust 2021

Deli s prijatelji

Strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode, ki jo je v Sloveniji na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.  Z vodo smo bogati tudi sicer, saj je Slovenija po vodnatosti na tretjem mestu v Evropi, pestre pa so tudi njene oblike: jezera, reke, potoki, brzice, slapovi, morje, izviri, toplice, vrelci ... Z letošnjo temo želimo udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za oddajo prijavnic je 30. september 2021.

Priloge

Razpis TPLG
919,5 KB
pravilnik