Novice

37. festival Turizmu pomaga lastna glava

Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisujeta 37. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM.

25. avgust 2022

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisujeta 37. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM, saj sta šport in rekreacija pomemben segment turističnega sektorja.

V Sloveniji poteka veliko odmevnih, svetovno znanih športnih prireditev kot npr. Olimpijski festival evropske mladine, ki ga bo prihodnje leto gostil Maribor ali Svetovni pokal v Biatlonu, ki bo na Pokljuki prav tako prihodnje leto, FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih v Planici, tekmah FIS v alpskem smučanju v Kranjski Gori (Vitranc) in Mariboru (Zlata Lisica), veslaške tekme na Bledu, številnih tekaških maratonih – od Ljubljanskega, Istrskega do Maratona treh src v Radencih, kolesarski maraton Franja, … Z letošnjo temo želimo udeležence festivala spodbuditi, da v okviru naštetih prireditev ali v okviru tradicionalnih športnih prireditev v kraju, razmislijo, kako prireditev dopolniti oziroma popestriti s turistično ponudbo za mlade ljudi, pa najsi gre za tekmovalce ali obiskovalce oziroma turiste.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev na turistični tržnici. 

Rok za oddajo prijavnic je 30. september 2022.

 

Priloge

Razpis
318.74 KB
Pravilnik
1004.11 KB

Oglejte si tudi

Novice

Razpis 15. Zlata kuhalnica

26. Feb 2024
Novice

Razpis za najemnika doma na Grmadi

Turistično društvo Grmada
23. Feb 2024
Novice

39. redna skupščina TZS

21. Feb 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice