8. državno tekmovanje Turistični vodnik

20. oktober 2021

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je izvedla že osmo tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki je potekalo v Portorožu in Piranu. Kandidatke so s svojimi predstavitvami navdušile strokovno komisijo in tudi naključne obiskovalce v Portorožu in Piranu, ki jih ni bilo malo v prelepem sončnem, skoraj poletnem dnevu.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljale Marija Brložnik, Snežana Škerbinc in Mateja Dolenc, se je prepričala, da so se vse tekmovalke na vodenje resnično dobro pripravile.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejela Lina Ovnik iz Mirne Peči, srebrno značko je dobila Sara Milanović iz Novega mesta, najbolj pa je komisijo prepričala Maja Šmon iz Slovenj Gradca, ki je osvojila zlato značko. Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse tri kandidatke nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, prvonagrajenki pa še bon za opravljanje izpita. Vse tri pa je Podzemlje Pece nagradilo z ogledom podzemlja s kolesom.

Ostale tri kandidatke Anja Kelc, Janja Marolt in Blažka Ul pa so prejele bon za ogled Rudnika Sitarjevec in Mestnega muzeja Litija.

Ob zaključku tekmovanja je Turistična zveza Slovenije vse kandidatke v spremstvu mentoric in mentorjev popeljala na voden ogled ribjega vrta Ribogojnice Fonda, kjer smo doživeli hranjenje rib in se naučili kako prepoznati svežo ribo.

Oglejte si tudi

IZDAJA KNJIŽICE MOJ PUSL JE TA LEUS