Novice

8. državno tekmovanje Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije je izvedla že osmo tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki je potekalo v Portorožu in Piranu.

20. oktober 2021

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je izvedla že osmo tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki je potekalo v Portorožu in Piranu. Kandidatke so s svojimi predstavitvami navdušile strokovno komisijo in tudi naključne obiskovalce v Portorožu in Piranu, ki jih ni bilo malo v prelepem sončnem, skoraj poletnem dnevu.  

Strokovna komisija, ki so jo sestavljale Marija Brložnik, Snežana Škerbinc in Mateja Dolenc, se je prepričala, da so se vse tekmovalke na vodenje resnično dobro pripravile.

Bronasto značko mladi turistični vodnik je prejela Lina Ovnik iz Mirne Peči, srebrno značko je dobila Sara Milanović iz Novega mesta, najbolj pa je komisijo prepričala Maja Šmon iz Slovenj Gradca, ki je osvojila zlato značko. Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je vse tri kandidatke nagradila z bonom za udeležbo na tečaju za turističnega vodnika TGZS, prvonagrajenki pa še bon za opravljanje izpita. Vse tri pa je Podzemlje Pece nagradilo z ogledom podzemlja s kolesom.

Ostale tri kandidatke Anja Kelc, Janja Marolt in Blažka Ul pa so prejele bon za ogled Rudnika Sitarjevec in Mestnega muzeja Litija.

Ob zaključku tekmovanja je Turistična zveza Slovenije vse kandidatke v spremstvu mentoric in mentorjev popeljala na voden ogled ribjega vrta Ribogojnice Fonda, kjer smo doživeli hranjenje rib in se naučili kako prepoznati svežo ribo.   

Oglejte si tudi

Novice

IZDAJA KNJIŽICE MOJ PUSL JE TA LEUS

Kulturno tehnično turistično Društvo Baška dediščina
13. Nov 2021
Novice

VRTNICE - simbol društva, ki krasijo malo vasico Beznovci

Turistično društvo Vrtnica
10. Nov 2021
Novice

KAPELA SV. FLORIJANA

Turistično društvo Vrtnica
10. Nov 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice