Novice

Mala šola turizma Turistične zveze Medvode

Turistični krožek Osnovne šole Medvode po poti LAS projekta.

19. februar 2024

Deli s prijatelji

Projekt Mala šola turizma je Turistična zveza Medvode prvič predstavila po osnovnih šolah v občini Medvode v šolskem letu 2019/2020. Pri projektu sodelujejo učenci od 5. do 9. razreda. Prva je na široko odprla vrata OŠ Medvode, tako da trenutno svojo idejo uresničujejo na tej šoli. Prvi dve šolski leti jim je načrte prekrižala korona, pa vendar so projekte peljali na daljavo.

Osnovni namen je, da otroke v šolah spoznavajo z znamenitostmi, ki jih je v občini Medvode veliko, jih spodbujajo, da se na aktiven način spoznavajo s prostovoljstvom, otroke v šolah navajajo kako se obnašati v naravi, kako skrbeti za naravno in kulturno dediščino, jo spoštovati, hkrati pa jih skozi zanimive projekte navajajo k organiziranemu delu in da na koncu v tem prostovoljnem delu tudi uživajo.

Vsako leto začnejo z novo vsebino, ki jo učenci do konca šolskega leta realizirajo. Pripravijo zaključno zgibanko z vsebino njihovega dela, ki jo predstavijo tako na šoli kot tudi izven nje. V kolikor se bo pokazala potreba, da je treba pripraviti program še za nižje razrede bodo imeli na šoli dve skupini. Otroci so pokazali, da res znajo razmišljati s svojo glavo in da imajo sveže ideje, ki jih moramo slišati. Mi starejši pa jih moramo do tega pripeljati, za naše in njihovo dobro.

V ponedeljek, 5. februarja 2024, so se učenci turističnega krožka Osnovne šole Medvode v spremstvu ravnateljice Damjane Šubic in treh učiteljic odzvali povabilu Turistične zveze Medvode in se pod vodstvom Vanje Ločniškar opravili na izlet v tri občine - Vodice, Mengeš in Trzin, ki so tako kot občina Medvode, vključene v projekt Lokalne akcijske skupine za mesto in vas - Postavitev panoramskih tabel. To je eden od treh projektov iz zadnjega nabora projektov Lokalne akcijske skupine v minulem programskem obdobju, ki ga sofinancira evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Ogled so zaključili pri Mihovčevih, kjer vedo, kako se vzgaja mlade v bodoče turistične delavce, kjer so se najstniki okrepčali s pravo telečjo obaro.

Na poti se jim je pridružila ekipa TV Medvode in pripravila reportažo. Vabljeni k ogledu https://youtu.be/ScoEH-LjXK4

Fotografije: Iztok Pipan, tvm

Oglejte si tudi

Novice

Praznik salam

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
20. Apr 2024
Novice

Odprt vpis v program izvajalec/izvajalka gozdnih terapij

19. Apr 2024
Novice

Čistilna akcija 2024

Turistično društvo Vinska Gora
06. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice