NA ŠALEŠKEM GRADU STRAŠI

Strašljive vsebine iz Šaleškega gradu in njegove okolice

Turistično društvo Šalek

15. november 2023

Deli s prijatelji

Konec oktobra, natančneje 28. 10. 2023, v času, ko se meja med svetom živih in svetom mrtvih skorajda zabriše, zavzamejo Šaleški grad in njegovo okolico čarovnice, duhovi in druga strašljiva bitja, ki sicer živijo v ustnem in pisnem izročilo med okoliškimi prebivalci. Zgodbe o grozotah in grozljivih doživetjih so se ohranile med ljudmi še stoletja in dandanes jih v Turističnem društvu Šalek pripravimo, da jih čimbolj avtentično podoživijo naši obiskovalci. Tako je bilo tudi tokrat. Dogajanje je bilo namenjeno vsem starostnim skupinam, saj so otroci dali prosto pot domišljiji na ustvarjalnih delavnicah, odrasli so se okrepčali s čarovniškimi palačinkami in mafini, se pogreli s čajem ali zakuhančkom, še dodatno pa se okrepili s čarovniškimi zeliščnimi napitki, ki so jih ponujala društva, združena pod okrilje TZ Velenje, saj je bilo letošnje dogajanje Na šaleškem gradu straši njena osrednja prireditev. Prireditev iz leta v leto privablja več in več strahu željnih obiskovalcev. Uživali smo vsi, tako izvajalci kot obiskovalci. Le-ti so svoje doživljanje zaupali čarovnici Brunhildi, ki jih je vzela v svoje kremplje in izsilila priznanje pohvale za vso dogajanje. Hahaha, buhuhu, bilo je hudo lepo!

Oglejte si tudi

Okusni zakladi iz Krasa v Jutru na Planetu

06. May 2024

28. Srečanje turističnih društev Obvodnih krajev Slovenije