Novice

Najmlajši navdušili z uporabnimi izdelki iz plastike

Turistična zveza Slovenije je v času spomladanskih očiščevalnih akcij organizirala natečaj pod imenom »Zemljo in vodo varujemo – plastiko oblikujemo«. Na naš naslov je prispelo kar 36. izdelkov iz plastike, ki so jih povečini izdelali vrtčevski otroci.

26. april 2024

Deli s prijatelji

Turistična zveza Slovenije je v času spomladanskih očiščevalnih akcij organizirala natečaj pod imenom »Zemljo in vodo varujemo – plastiko oblikujemo«. Plastika je bila namreč v središču letošnjega Svetovnega dneva Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila. Na naš naslov je prispelo kar 36. izdelkov iz plastike, ki so jih povečini izdelali vrtčevski otroci.

V okviru programa z igro do prvih turističnih korakov, Turistična zveza Slovenije že najmlajše v vrtcih spodbuja, da odkrivajo znamenitosti svojega kraja. V okviru našega tokratnega projekta smo poskrbeli, da so kratkohlačniki sodelovali tudi v očiščevalnih akcijah, med katerimi je njihov kraj postal čistejši in bolj zdrav. Udeležence čistilnih akcij smo letos spodbujali, da posebno pozornost namenijo odpadni plastiki in iz nje izdelajo nekaj uporabnega.  

Pod vodstvom svojih vzgojiteljic in učiteljic so vrtčevski otroci ter prvošolčki naprej očistili svojo okolico, potem pa so njihove drobcene, a zlate roke, iz grde plastike ustvarili številne uporabne, pa tudi lepe izdelke: od glasbil in igrač do okrasnih lončkov in lončkov za barvice in flomastre, korit za dišavnice, peresnic, šparovčkov do spomladanskih dekoracij.

Projekt je bil izobraževalne narave, saj so se otroci pod vodstvom mentoric denimo učili, kako preprečiti onesnaženost rek, jezer in morij, kako iz gosenice nastane metulj, ustvarili pa so celo svoj vrtec iz kartona in ga osvetlili z ročno izdelanimi plastičnimi lučkami.

Poleg vrtcev so v natečaju sodelovala tudi turistična društva. Turistično društvo Tabor je organiziralo ustvarjalne delavnice za člane društva, šolarje in krajane, med katero so plastično posode »oblekli« v tekstil. Dodali so prikupne tekstilne modne dodatke ali pa na palici izdelali glavo Ojstriškega zajčka Srečka. Posodice so nato uporabili za pirhe, bombone, svinčnike ali pa darila.

Turistična zveza Slovenije je nad vsemi projekti navdušena. Vabimo, da si jih ogledate in nam preko spletnega glasovanja pomagate izbrati najbolj izvirnega. Glasujete lahko do nedelje 19. maja 2024. Ker so sodelovali predvsem vrtci, bomo najboljšo ekipo nagradili z vodenim ogledom Risove tematske poti in sicer v okviru Klepeta na naj poti, ki bo v sredo 29. maja 2024.
 

Glasujte zdaj >>>
 

 

Oglejte si tudi

Novice

Zaključni festival Turizmu pomaga lastna glava navdušil obiskovalce

16. May 2024
Novice

blagoslov motorjev

Turistično društvo Šentilj pri Velenju
12. May 2024
Izjave za javnost

Na tržnici v Medvodah Okusni zakladi

08. May 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice