Novice

V turizmu lani opravljenih kar 321. 682 prostovoljskih ur

Osrednja Slovenija je vodilna po številu opravljenih prostovoljskih ur, številu prostovoljcev ter številu prostovoljskih organizacij, med katere spada tudi Turistična zveza Slovenije s svojimi društvi.

19. september 2022

Deli s prijatelji

Iz Skupnega poročila o prostovoljstvu v RS za leto 2021 je razvidno, da je Osrednjeslovenska regija na prvem mestu po številu opravljenih prostovoljskih ur, po številu prostovoljcev in številu prostovoljskih organizacij v regiji. 

Za izvajanje številnih prostovoljskih aktivnosti se zahvaljujemo vsem organizacijam, javnim zavodom, mentorjem, prostovoljcem in prostovoljkam, posebna zahvala za prepoznavanje prostovoljstva in podporo prostovoljstvu pa gre Mestni občini Ljubljana ter občinam Dobrova-Polhov Gradec, Medvode, Vodice, Kamnik in Logatec, ki so tudi prejemnice naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2022! 

Iz poročil za leto 2021 ponovno izhaja, da je največ prostovoljskih ur opravljenih na področju socialne dejavnosti in sicer 5.601.033 ur. V turizmu je bilo opravljenih 321.692 prostovoljskih ur.

Od šestih državnih priznanj na področju prostovoljstva sta kar dve prejeli naši člani: Ivica Čretnik, predsednica TD Šempeter ter Kulturno turistično društvo Baška dediščina. 

 

Oglejte si tudi

Novice

13. tekmovanje za Zlato kuhalnico - Kdo izmed njih je mogoče bodoči vrhunski kuhar

03. Oct 2022
Novice

3. Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

29. Sep 2022
Novice

Zmagovalni slogan počitniške Tik Tok akcije: Ustvarite zelene in aktivne spomine v Sloveniji

27. Sep 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice