Novice

PARADA UČENJA 2021 V ČRNOMLJU

Turistično društvo Črnomelj

15. september 2021

Deli s prijatelji

PARADA UČENJA 2021

V Črnomlju uspešno izvedli Parado učenja, največji nacionalni promocijski dogodek vseživljenjskega učenja in učečih se skupnosti!  Letošnja parada je z naslovom in sporočilom Domovina je kultura učila o kulturnem dogajanju nekoč na prvem osvobojenem ozemlju v letih 1944 in 1945 ter danes v sodobnosti. Celodnevno dogajanje je bilo sestavljeno iz organiziranega ogleda razstave Domovina je kultura, tržnice dediščine in kulture, osrednjega dogodka ter različnih kulturnih postojank po mestu, kjer se je pelo, plesalo, recitiralo, risalo, igralo in učilo. 

Na izobraževalni postojanki, ki je bila na Petrovem trgu tik ob zgradbi, kjer je nekoč bila partizanska gimnazija je predsednica našega društva, Tatjana Zupančič obiskovalcem predstavila voden pouk v šoli iz leta 1944. Gre za turistični pristop inovativnega humorja v praksi. Obiskovalci so interpretacijo partizanske učiteljice občudovali z navdušenjem.  

Sodelujoči v projektu: Občina Črnomelj, Občina Metlika, Občina Semič, RIC Bela krajina, Bela krajina, Folklorna skupina Dragatuš, Jani Pavlin, Knjižnica Črnomelj, Gledališka skupina ZIK Črnomelj, Vokalna skupina Duma, Godba Črnomelj, Robert Lozar, Turistično društvo Črnomelj, Konjerejsko društvo Semič, Srednja šola Črnomelj, JP Komunala Črnomelj in vsem udeleženim društvom. 

Oglejte si tudi

Novice

Čestitke ob Dnevu državnosti

24. Jun 2022
Novice

Slovenija za mlade/počitniška akcija

23. Jun 2022
Novice

Summer break po Ptujsko! - zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

07. Jun 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice