Svetovni dan čebel in Zeleni dan slovenskega turizma

Svetovni dan čebel je hkrati tudi Zeleni dan slovenskega turizma, ki ga letos pri Turistični zvezi Slovenije obeležujemo z akcijo Zelena mandala za biotsko raznovrstnost Slovenije.

20. maj 2021

Deli s prijatelji

Čestitke vsem opraševalcem ob svetovnem dnevu čebel, ki jim letošnje leto ni najbolj naklonjeno. Aprilska pozeba na sadnem in medovitem drevju jim je odvzela večino hrane in brez pomoči skrbnih čebelarjev čebele ne bi preživele. Prav vsak jim lahko pomaga, s tem, da posadi medovito rastlino - rožo, grmovnico ali drevo na svoj vrt, balkon ali teraso ter pomembno prispevaj k ohranitvi čebel.

Svetovni dan čebel je hkrati tudi Zeleni dan slovenskega turizma, ki ga letos pri Turistični zvezi Slovenije obeležujemo z akcijo Zelena mandala za biotsko raznovrstnost Slovenije, ki se bo zaključila 22. maja 2021, ob Svetovnem dnevu biotske raznovrstnosti. Ob zaključku akcije bomo iz vseh prispelih mandal izdelali Vseslovensko mandalo, galerijo mandala pa bomo objavili tudi na naši spletni strani.

Zaenkrat je odziv na akcijo izjemen, saj se je prijavilo več kot 80 turističnih in drugih društev, zavodov in organizacij, TIC-ov, varstvenih in medgeneracijskih centrov, vrtcev in šol ter posameznikov. Zahvaljujemo se jim za sodelovanje!

Na fotografiji Vrtec Domžale - enota Krtek, skupina Mravljice; Špela Zemljič Kociper in Maja Novak

Oglejte si tudi

Dejana Baša: »Prostovoljstvo je sestavni del mojega življenja«

17. Jun 2021