Izjave za javnost

Vseslovenska zelena mandala povezuje ljudi

Vseslovenska zelena mandala je nastala iz mandal, ki jih je več kot 80 turističnih in drugih društev, zavodov in organizacij, TIC-ov, varstvenih in medgeneracijskih centrov, domov za ostarele, vrtcev in šol ter posameznikov ustvarilo ob Zelenem dnevu slovenskega turizma

21. maj 2021

Deli s prijatelji

Vseslovenska zelena mandala je nastala iz mandal, ki jih je več kot 80 turističnih in drugih društev, zavodov in organizacij, TIC-ov, varstvenih in medgeneracijskih centrov, domov za ostarele, vrtcev in šol ter posameznikov ustvarilo ob Zelenem dnevu slovenskega turizma, ki ga praznujemo ob Svetovnem dnevu čebel 20. maja.

Akcija Turistične zveze Slovenije se bo uradno zaključila 22. maja, ob Svetovnem dnevu biotske raznovrstnosti. Z mandalami iz najrazličnejših materialov prebivalce Slovenije vseh generacij opominjamo na pomen ohranjanja bogastva naravnega sveta, ki nas obdaja.

»V teh kriznih časih ljudje potrebujejo aktivnosti, ki pomagajo odstranjevati stres. Ustvarjanje mandal je kot nalašč za to,« poudarjajo na TZS.

»Veseli nas predvsem to, da so se poleg deležnikov v turizmu v akcijo vključili številni vrtci in šole, medgeneracijski in varstveni centri ter domovi za ostarele. Po dolgem času ločenosti smo s to akcijo spet začeli povezovati ljudi. Nenazadnje je naš slogan: 'Turizem smo ljudje'!« 

Na fotografiji: SaneCura Dom starejših občanov Radenci

Na fotografiji: Turistično društvo Šentilj pri Velenju

Na fotografiji: Vrtec Bled, Bohinjska Bela, Zeleni Škrati 

Galerija vseh mandal bo v začetku naslednjega tedna na ogled na naši spletni strani. 

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje!

 

 

  

 

 

Oglejte si tudi

Novice

Dejana Baša: »Prostovoljstvo je sestavni del mojega življenja«

17. Jun 2021
Predsednikove objave

Festival komedije Pekre je Borštnikovo srečanje za amaterske igralce

15. Jun 2021
Novice

»Ko pridemo na neko destinacijo, je, kot da bi vstopili k nekomu v dnevno sobo«

10. Jun 2021

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice