BBC: Slovenija je najvarnejša destinacija za samostojne popotnice

Priporočili so zlasti obisk Posočja.

06. Apr 2023

Deli s prijatelji

Slovenija je najvarnejša država za samostojne popotnice, piše britanski BBC in dodaja, da je v zadnjih letih »naredila velik napredek pri zaznavanju varnosti žensk, saj se po podatkih indeksa 85 odstotkov žensk v Sloveniji počuti varno«. Govorili so s svetovalko za pustolovščine pri podjetju Wildland Trekking Claire Ramsdell, ki je povedala, da je, ko je prvič prišla v Ljubljano, ponoči hodila po ulicah in fotografirala. »Kjerkoli drugje bi bila to lahko tvegana izkušnja, v tem primeru pa je bila navdušujoča,« je dejala Ramsdellova in dodala, da je med bivanjem v državi ni nihče motil. Prav tako ni imela težav z navigacijo, jezikovnimi ovirami ali čimerkoli drugim, je poudarila. 

V Slovenijo je sicer prišla zaradi Alp in njihove dostopnosti. »Čeprav sem se pogosto počutila kot v divjini, sem vedno vedela, da je v bližini mesto, če bi prišlo do kakšne nesreče,« je dejala Ramsdellova. Priporočila je zlasti ogled Posočja. V Ljubljani pa so jo navdušili peš cona, javni prevoz in ajdovi štruklji. 

Drugo uvrščena država je bila Ruanda, sledili so Združeni arabski emirati, Japonska in Norveška. Raziskava družbe Norwegian Cruise Line je sicer pokazala, da kar tretjina turistov raje potuje samih, ta trend pa je še pogostejši med starejšimi ženskami. Glede na interno raziskavo potovalne mreže Virtuoso se bo leta 2022 število solo potovanj najbolj povečalo prav med ženskami, starejšimi od 65 let. Še leta 2019 so predstavljale le štiri odstotke samostojnih turistov, leta 2022 pa že 18 odstotkov.

Več: https://www.bbc.com/travel/article/20230402-five-countries-that-are-safer-for-women

 

Oglejte si tudi

16. Mednarodni festival miniaturni svet v malem

14. May 2024

V 42. letih 23 tisoč krat v Postojnski jami

15. Apr 2024

V Rutu v Baški grapi je doma pobuda Ohranimo slovenski kozolec

12. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice