Jesensko druženje na Pomolu okusov v Izoli

Po vročem poletju se bo ponovno prileglo sproščeno druženje na izolskem pomolu.

12. Sep 2023

Deli s prijatelji

V soboto, 16. septembra, med 11. in 22. uro bo vse ljubitelje kulinarike ponovno navdušil Pomol okusov. Del bogate ponudbe istrskih jedi bo prvič tudi stojnica z vegetarijansko in vegansko kuhinjo.

Fotografija: Dragan Zlatanović

Po vročem poletju se bo ponovno prileglo sproščeno druženje na izolskem pomolu, kjer se bo v soboto, 16. septembra, med 11. in 22. uro predstavilo 20 domačih gostinskih ponudnikov hrane in pijače. Na voljo bodo tako morske kot tudi mesne jedi, sladice, vino in ostale pijače. Izolski pomol bo prežet z vonjem po tartufih, zorjeni govedini, tradicionalnih jedeh istrskega podeželja, v popoldanskem času tudi po sardelah, ki bodo na voljo na ladji Jež. Prvič se bo na Pomolu okusov predstavil tudi edini ponudnik vegetarijanske in veganske hrane v Izoli, in sicer Art kavarna Odeon. Poleg skrbi za uporabo trajnostne embalaže in ločevanje odpadkov so tudi taki ponudniki pomemben doprinos k zeleni usmeritvi Izole, ki je sicer nosilka zlatega znaka Slovenia Green.

Fotografija: Dragan Zlatanović

Dodatno bo za vzdušje v popoldanskem času poskrbela tudi glasba.

Dnevi kraljice sardele v izolskih gostilnah in restavracijah

Kulinarični dnevi posvečeni sardeli, ki je v preteklosti kot glavni ulov izolskih ribičev prispevala k razvoju mesta, bodo v izolskih gostilnah in restavracij potekali od petka, 15. septembra, do nedelje, 1. oktobra. Gostinski ponudniki bodo pripravljali krožnike s to zdravo modro ribo, na katerih bo poleg klasičnih ocvrtih in sardel na žaru, najti tudi tradicionalne sardele na šavor in v čežami, nekateri pa bodo med kulinaričnimi Dnevi kraljice sardele goste razveselili z inovativnimi jedmi.

Fotografija: Jaka Ivančič

Namen združevanja gostiln in restavracij, ki v obdobju dveh tednov ponujajo tematske jedi, je promocija tipičnih lokalnih surovin in utrjevanje lokalne identitete, ki se pomembno izraža tudi skozi kulinariko.

Fotografija: Jaka Ivančič

V letošnjih Dnevih kraljice sardele sodeluje 16 izolskih gostinskih ponudnikov, ki so navedeni tudi na spletni strani Turističnega združenja Izola www.visitizola.com.

Pripravil: Janez Platiše
Vir in foto: Visit Izola

Oglejte si tudi

Doživite umetnost človeka, narave in časa

10. Jun 2024

16. Mednarodni festival miniaturni svet v malem

14. May 2024

V 42. letih 23 tisoč krat v Postojnski jami

15. Apr 2024

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice