Maja Pečarič je 26. Vinska kraljica Slovenije

Vinska kraljica Slovenije bo zastopala vse tri vinorodne dežele, slovensko vinogradništvo in vina, turizem ter bogato kulturno dediščino na dogodkih v Sloveniji in tujini.

20. Jan 2023

Deli s prijatelji

V letu 2023 bo Maja Pečarič kot 26. Vinska kraljica Slovenije zastopala vse tri vinorodne dežele, slovensko vinogradništvo in vina, turizem ter bogato kulturno dediščino na dogodkih v Sloveniji in tujini. V mesecu novembru jo je strokovna komisija, ki jo je s podporo Pomurskega sejma, nosilca institucije Vinska kraljica Slovenije, oblikovalo Društvo Kelih s pomočjo predstavnikov stroke in pokroviteljev. Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz Gorenjske, iz Kranja. V četrtek, 12. januarja 2023, so jo okronali ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in predsednica Društva Kelih mag. Tjaša Kos. Slovesnost je potekala v Zdravilišču Radenci, udeležili pa so se je številni partnerji in pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije ter drugi gosti.

Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz Gorenjske, iz Kranja. Čeprav ne živi v osrčju vinorodnih gričev, je z njimi tesno povezana po očetovi strani. Bela krajina je njen drugi dom. Vinska klet Pečarič – Meginc obdeluje 4 hektarje vinogradov. Maja Pečarič aktivno pomaga pri delu v vinogradu, kleti in tudi pri promociji vin. Po končani gimnaziji v Kranju se je vpisala na Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, smer živilstvo in prehrana. Septembra 2021 je diplomirala in postala diplomirana inženirka živilstva in prehrane. Zdaj zaključuje drugi letnik magistrskega študija.

Besedilo in fotografije: Pomurski sejem d.o.o.

Oglejte si tudi

Med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu letos šest slovenskih

13. Oct 2023

Festival lesa skozi vse leto vabi na zanimive delavnice