Okronana je 25. Vinska kraljica Slovenije

V letu 2022 bo Ana Protner kot 25. Vinska kraljica Slovenije predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini

14. Mar 2022

Deli s prijatelji

Dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, sta v krogu pokroviteljev in visokih gostov za 25. Vinsko kraljico Slovenije okronala Ano Protner.

V letu 2022 bo Ana Protner kot 25. Vinska kraljica Slovenije predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini. Kot bodočo Vinsko kraljico Slovenije jo je v novembru 2021 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. Novo kraljico, ki prihaja na slovenski vinski prestol iz Vinorodne dežele Podravje, Mariborskega vinorodnega okoliša, sta v petek, 11. marca 2022 okronala minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Jože Podgoršek ter predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Slovesnosti v hotelu Radin v Radencih so se udeležili številni pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije in drugi visoki gosti. 

Besedilo in fotografje: Pomurski sejem

Oglejte si tudi

Dan doživetij pri Županovi jami

24. May 2022

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji

19. May 2022

Prvomajski počitniški program v Termah Snovik

22. Apr 2022

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice