Društvo savinjskih vinogradnikov

O nas Aktualno

Naslov

  • Ulica Savinjske čete 4, 3310 Žalec

Predsednik

  • Silvester Marič

Kontaktne osebe

  • Silvester Marič

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

Martinov pohod po vinskih poteh Bukovice

  • 19. nov 2022 09:00 - 19. nov 2022
  • Društvo savinjskih vinogradnikov
Dogodki

Martinovanje na podeželski tržnici v Žalcu

  • 11. nov 2022 17:00 - 11. nov 2022
  • Društvo savinjskih vinogradnikov

O nas

Društvo savinjskih vinogradnikov je prostovoljno združuje ljubiteljev gojenja vinske trte in kletarjenja v organizirano skupnost zaradi; pospeševanja kvalitete pridelave vin, kletarjenja in dvigovanja kulture pitja vin, ohranjanja slovesa vin s tega področja, spodbujanja ustanavljanja vinogradniških in kletarskih skupnosti za stekleničenje pridelka v sklad s predpisi.

Te namene in cilje uresničuje zlasti z izvajanjem skrbi za strokovno izpopolnjevanje članov v vinogradništvu in kletarstvu. V ta namen organizira razna predavanje, tečaje, oglede strokovnih razstav, glede vinograd in sodobnih kleti doma in v tujini, organizira strokovne prikaze posameznih del, skrbi in naroča strokovno literaturo. Poleg tega prireja razstave, pokušanja in ocenjevanja vin ter sodeluje s podjetji in kmetijskimi organizacijami pri preskrbi svojih članov z ustreznim reprodukcijskim materialom ki se uporablja v vinogradništvu in kletarstvu (iz Statuta DSV).

 

Rdeče in belo vino

Društvo savinjskih vinogradnikov je v eni najstarejših nenaseljenih stavb v Žalcu v skoraj 500 let starem obrambnem stolpu, ki je del nekdanjega obzidja za obrambo pred napadi Turkov v 15. stoletju, uredila svoj vinski “Keuder” v katerem razstavljajo svoja najboljša vina. V zgornji etaži obrambnega stolpa pa je urejena razstava vinogradništva in vinarstva v Savinjski dolini od nekdaj do danes. Vse to si lahko obiskovalci ogledajo in okusijo savinjska vina. Vse skupaj si lahko ogledajo in poiskusijo napovedane skupine oz. ob prireditvah pred Kevdrom.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Regijska turistična zveza SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice