Turistično društvo Bled

O nas Aktualno

Naslov

  • Cesta svobode 10,4260 BLED

Predsednik

  • Ludvik KERČMAR

Kontaktne osebe

  • Vanja Piber

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

Blejski kolesarski krog

  • 24. sep 2022 09:30 - 20. sep 2022 14:00
  • Turistično društvo Bled
Dogodki

Delavnica adventnih venčkov

  • 24. nov 2021 17:00 - 25. nov 2021 17:00
  • Turistično društvo Bled

O nas

Turistično društvo Bled je usmerjeno predvsem v skrb za urejenost kraja in delo s člani na tem področju. V tem smislu potekajo tudi vse glavne prireditve, oziroma akcije, ki jih preko celega leta izvaja. To so: spremljanje urejenosti sprehajalnih poti in okolja v Občini Bled, čistilna akcija, akcija »Moja dežela, lepa in gostoljubna«, predavanja za člane društva, cvetlični dan, strokovne izobraževalne ekskurzija za člane društva, predavanja, delavnice. Z organizacijo delavnic ohranjamo tradicijo in stare običaje.

V okviru TD Bled delujejo sekcije pletnarjev, fijakarjev in sobodajalcev ter turistični podmladek na OŠ prof.dr. Josipa Plemlja Bled.

Sekcija sobodajalcev vsako leto za svoje člane skupaj s Turističnim društvom organizira izobraževalno predavanje na določeno temo s področja sobodajalstva in strokovni posvet.

Turistični podmladek se redno udeležuje tekmovanj Turistične zveze Slovenije, na katerih je dosegel že celo vrsto odličnih rezultatov.

Uspšeno sodelujemo s Turizmom Bled in Občino Bled ter tudi ostalimi organizacijami in društvi v kraju. V letu 2019 smo se vključili v natečaj Blejski lokalni izbor in za "posmodulo", staro gorenjsko jed, ki so jo gospodinje pripravljale ob peki kruha, pridobili certifikat Bled Local Selection.

Pomemben del dejavnosti društva predstavlja dejavnost Turistično informacijskega centra, ki se izvaja v sodelovanju s Turizmom Bled. V naši poslovalnici so tako gostom kot domačinom na voljo vsi informativni materiali, poleg tega pa imamo v prodaji turistične spominke, vodnike, zemljevide in ostale publikacije. Našim gostom so na voljo gorska in električna kolesa.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Gorenjska turistična zveza

Koroška 27, 4000 Kranj

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice