Turistično društvo Podčetrtek

O nas Aktualno

Naslov

  • Škofja Gora 1,3254 PODČETRTEK

Predsednik

  • MIHELA JURIČAN

Kontaktne osebe

  • Mihaela Juričan

Deli s prijatelji

Aktualno

Dogodki

Lovrenčev sejem

  • 07. avg 2021 09:00 - 07. avg 2021 19:00
  • Turistično društvo Podčetrtek

O nas

TD Podčetrtek je društvo z zavidljivo, več kot 115-letno tradicijo. Razvilo se je iz nekdanjega turistično olepševalnega društva v kraju, kjer so se je že v začetku prejšnjega stoletja začeli postavljati temelji turizma v Podčetrtku. Društvo šteje približno 130 članov in sodeluje z občino, lokalno osnovno šolo, drugimi društvi in turistično informacijskim centrom.

Turistično društvo Podčetrtek je s 130 člani in bogato, več kot 115-letno zgodovino eno najstarejših in največjih društev v občini. Sodelujemo pri različnih prireditvah in projektih v občini Podčetrtek, katera ima velik posluh za društvene dejavnosti. V zadnjih letih smo ponovno obnovili projekt Ocenjevanja urejenosti okolja in objektov, katerega cilj je ozaveščanje o pomembnosti urejenega okolja.

Poleg tega vsako leto v sodelovanju s Turizmom Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje organiziramo tradicionalni Lovrenčev sejem v avgustu, ki vsako leto privabi več razstavljavcev in obiskovalcev iz vse Slovenije kot tudi goste od drugod. V tem času smo navezali veliko prijateljskih stikov z različnimi turističnimi društvi, s katerimi radi in z veseljem sodelujemo.

 Vsako leto za člane društva in tudi druge zainteresirane organiziramo različne praznične delavnice, izobraževanja in predavanja s področja turizma in zeliščarstva. Prav tako se člani društva odpravimo na skupen izlet v druge turistične kraje, kjer se seznanimo z zanimivostmi, turistično ponudbo in s primeri dobrih praks, ki bi jih lahko uporabili tudi v domačem okolju.

Še vedno je privabljanje mladih k sodelovanju in delu na področju turizma eden naših največjih ciljev, zato sofinanciramo izdelavo predstavitve, propagandnega materiala in celostne podobe skupine, ki zastopa lokalno osnovno šolo pri projektu Turizmu pomaga lastna glava, katerega organizator je Turistična zveza Slovenije. Učenci naše šole vsako leto več kot dostojno zastopajo šolo in kraj ter domov prinašajo številna visoka priznanja. V prihodnosti si želimo čim več mladih članov, ki bodo s svojimi idejami nadaljevali začrtano pot ter oblikovali nove projekte, ki bodo pritegnili mnogo sodelujočih. Prav tako se bomo še naprej udeleževali različnih sejemskih predstavitev.

Mnogo članov našega društva, ki so tudi profesionalno vezani na turistično dejavnost, s profesionalnim delom in prijaznostjo skrbi za vitalnost turizma v naši občini. V društvu pa si bomo prizadevali, da organiziramo dogodke in aktivnosti, kjer se bodo lahko družile različne generacije in se bo še utrdila povezanost med člani.

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Regijska turistična zveza SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice