Turistično društvo Žiri

O nas Aktualno

Naslov

  • Trg svobode 2,4226 ŽIRI

Predsednik

  • MAJDA TREVEN

Kontaktne osebe

  • MAJDA TREVEN

Deli s prijatelji

O nas

 

Turistično društvo Žiri deluje že oseminštirideset let. Vsa ta leta si društvo prizadeva za urejen in pozitiven izgled kraja. Dosedanji pomembnejši projekti društva so bile akcije ocenjevanja najlepše urejenih žirovskih domov, postavitev klopi ob sprehajališčih, izdaja predstavitvenih zloženk in razglednic, bili smo glavni pobudniki pri oživitvi Rupnikove linije, in sodelovali pri organizaciji razstav,…

V zadnjih letih se je društvo usmerjalo v organizacijo prireditev rekrativnega značaja. Pred dvajsetimi leti smo okrog Žirov označili pot Žirovskega kolesarskega kroga in ga v letu 2021 organizirali in izpeljali že dvajsetič. Vsako leto septembra organiziramo pohod ob Rapalski meji. V središču Žirov imamo Turistično-informativni center (TIC), ki je odprt po zastavljenemu urniku (v času sobotnih tržnic ter v času večjih dogodkov in prireditev v Žireh). Še vedno ocenjujemo najlepše urejene žirovske domove. Žiri zastopamo na vsakoletnem sejmu Alpe adria – turizem in prosti čas. Za najavljene skupine organiziramo turistična vodenja po Žireh in okolici. V letu 2019 smo prvič organizirali in uspešno izpeljali Turistični dan Žirov.

Vsako leto pripravimo sedaj že tradicionalno pustno povorko, vsaj eno potopisno predavanje, eno strokovno predavanje ter v času Slovenskih klekljarskih dni organiziramo Cvetlični sejem.

 

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Gorenjska turistična zveza

Koroška 27, 4000 Kranj

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice