Turistično športno društvo Urbanščica

• 15. avg 2022 10:00 - 15. avg 2022 17:30
  • Turistično športno društvo Urbanščica

O nas

Društvo TKŠD Urbanščica je bilo ustanovljeno leta 2006 v Krajevni skupnosti Vreme. Predsednica društva je že tretji mandat Mirjam Frankovič Franetič. V upravnem odboru je 7 članov društva. Trenutno deluje v društvu 37 članov v različnih sekcijah (dramska sekcija, športna sekcija, sekcija ohranjanja naravne in kulturne dediščine). Organiziramo različne prireditve, ki so lokalnega pomena, pa tudi širše z združevanjem prireditev, ki jih organizira Občina Divača in TIC Sežana. V TZS smo včlanjeni že vrsto let, pa tudi v TZ Brkini Kras Notranjska. Dogodke, ki jih organiziramo, objavljamo na naši spletni strani www.urbanscica.si, na Facebook Urbanscica, na spletni strani občine Divača ali TIC Sežana, občasno pa tudi na TZS. Skrbimo za varstvo okolja, z urejanjem okolja in čistilnimi akcijami skrbimo za čisto okolje, urejamo tematske poti v kraju (Pot vodnih zakladov, Magajnova pot). S strani TZS smo v letu 2015 prejeli priznanje za 1. mesto na regijskem tekmovanju na območju Sežana za Pot vodnih zakladov. Prejeli smo tudi 3 priznanja za prostovoljsko delo v turistični društveni organizaciji (Mirjam Frankovič Franetič, Jana Martinčič in David Hreščak). Za uspešno delovanje društva smo prejeli tudi priznanje Občine Divača.