Županova jama, turistično in okoljsko društvo Grosuplje

O nas Aktualno

Naslov

  • Taborska 6,1290 GROSUPLJE

Predsednik

  • Damjan Viršek Ravbar

Kontaktne osebe

  • Damjan Viršek Ravbar

Deli s prijatelji

Aktualno

Županova jama, turistično in okoljsko društvo Grosuplje
03. Nov 2021

O nas

Županova jama je kraška jama v bližini Grosuplja, znana že od leta 1926. Zanjo že vse od leta 1959 skrbi Županova jama, turistično in okoljsko društvo Grosuplje.

Člane društva povezuje poslanstvo in skrb za našo kraško lepotico Županovo jamo, ki je zaščitena kot naravni spomenik, urejanje okolice v bližini jame za lepšo podobo kraja, predstavitev naravnih lepot obiskovalcem, oblikovanje in izvanjanje turistične ponudbe ter seveda skupno druženje. Društvo izvaja oglede jame za obiskovalce po rednem urniku in zagotavlja kvalitetno vodniško službo jamskih vodnikov z licenco. Pred vstopom v jamo skrbimo za informacijsko točko s promocijskim gradivom, naborom spominkov, na voljo je tudi prostor za druženje. 

Preko leta društvo organizira različne prireditve, ki povezujejo obiskovalce iz vse Slovenije in bogatijo turistično podobo kraja: Noč netopirjev, Dan doživetij, Pohod po E6 iz Grosuplja k Županovi jami, Koncerti z odmevom, Počitniške aktivnosti za otroke in druge. 

Povezani smo v projektu Turizem na podeželju, ki med letoma 2019 in 2022 združuje štiri turistična društva v okolici Ljubljane s ciljem medsebojne promocije in razvoja turistične ponudbe. Sodelujemo tudi v projektu NVO s potencialom s Stičiščem Središče. Skupaj s Turizmom Grosuplje in sosednjimi turističnimi društvi skrbimo za turistično podobo Grosuplja z okolico. 

Veliko aktivnosti namenimo izboljšanju infrastrukture v jami ter opremljenosti za sprejem gostov pred jamo, pa tudi promociji med sosednjimi občinami in regijami ter v tujini.

Več o nas: www.zupanovajama.si

Društvu lahko sledite: FB @zupanovajama, IG @zupanova_cave

Povezani smo z

Regijska turistična zveza

Osrednje slovenska regijska turistična zveza

Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana

Občinska turistična zveza

Turistična zveza Grosuplje

Taborska 2, 1290 Grosuplje

Pridobite svojo Člansko Kartico

Članska kartica

Prijavite se na naše E-novice

Prijava na e-novice